Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Регіональна комісія з питань ТЕБ і НС рекомендувала закладам освіти області перейти на дистанційну форму навчання

Дата: 28.01.2022 11:17
Кількість переглядів: 468

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій рекомендувала закладам освіти області перейти на дистанційну форму навчання.

Зокрема, установам загальної середньої освіти – перевести учнів 5-11 класів на онлайн-навчання з 31 січня по 12 лютого. У закладах професійної (професійно-технічної) освіти організувати перехід на дистанційну та/або змішану формуіз внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу й розкладу занять із 31 січня по 12 лютого. У вишах і закладах фахової передвищоїосвіти запровадити дистанційну формуз 31 січня по 25 лютого.

Дитячі садочки, спеціальні заклади освітий молодша школа (1-4 класи) працюватимуть у звичному режимі, але з дотриманням усіх карантинних вимог.

«За останню добу захворіли 90 учнів, 3 956 школярів та 178 класів пішли на самоізоляцію. На дистанційну форму навчання переведено 10 закладів. Тож на сьогодні ми маємо нагальну потребу в запровадженні дистанційного навчання», – зазначилав.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Галина Власюк.

Вона додала, що відповідні рекомендації щодо запровадження онлайн-навчання Міністерство освіти і науки України спрямувало засновникам і керівникам навчальних закладів.

В.о. генерального директора ДУ «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Андрій Хайлов поінформував, що нині на COVID-19 в області хворіють 557 дітей, із них шкільного віку – 443 дитини.

«На Полтавщині за останні 7 днів захворюваність серед дітей зросла на 170%, більше ніж у 2,5 разу. Серед тих, хто продовжує лікуватися від коронавірусної хвороби, – 8,7% дітей. Нині в регіоні встановлена циркуляція штамів «Омікрон» та «Дельта». Темпи зростання захворюваності серед дітей значно перевищують темпи серед інших вікових груп і можуть вплинути на ускладнення епідситуації. Тож з огляду на зазначені показники необхідно запровадити обмежувальні заходи серед дітей старшого віку», – зазначив Андрій Хайлов.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак додав, що серед дитячого населення збільшується й рівень захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції.

«Якщо вжити всіх необхідних заходів, ситуація має стабілізуватися», – сказав Віктор Лисак.

Наголосив на необхідності дотримуватися протиепідемічних вимог і додав, що саме вакцинація – ефективний засіб унеможливити поширення коронавірусу.

https://www.adm-pl.gov.ua/news/regionalna-komisiya-z-pitan-teb-i-ns-rekomenduvala-zakladam-osviti-oblasti-pereyti-na-distanciy


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь