Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України повідомляє

Дата: 10.01.2022 13:46
Кількість переглядів: 393

Фото без опису

Цифрова Полтавщина: результатицифровоїтрансформаціїобласті за 2021 рік

ОсновнінапрямицифровоїтрансформаціїПолтавськоїобластівизначені в регіональнійпрограміінформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2021-2023 роки та СтратегіїрозвиткуПолтавськоїобласті на 2021-2027 роки. 

Про результати й досягненняцифровоїтрансформаціїПолтавщини за 2021 рік та плани на 2022 розповів CDTO ПолтавськоїобластіІгор Панченко.

«Минулого 2021 року в напряміцифровоїтрансформаціїобласті ми доклаличималозусиль, тому маємочудовірезультати в різних сферах: освіті, медицині, культурі, туризмі, наданніадміністративнихпослуг, доступі до швидкісногоінтернету та paperless. Проте не зупиняємося на досягнутому, маємоамбітніплани на 2022 рік», – зауваживІгор Панченко. 

За його словами, досягненняпоставленихцілей стало можливимзавдякикоманднійроботіУправлінняінфраструктури та цифровоїтрансформаціїПолтавської ОДА, територіальних громад і всебічнійпідтримціобласноївлади.

 РеалізаціяпроєктуІнтернет-субвенція: якімаєморезультати?

МіністерствоцифровоїтрансформаціїУкраїниуспішнореалізуєпроєктІнтернет-субвенція, в якомуберуть участь і територіальнігромадиПолтавщини.

Наразіпонад 175 сіл у 31 громадіобластівпершепід'єднали до швидкісногоінтернету. Понад 55 тисячмешканціврегіонутепермаютьзмогувикористовувати у своїхдомівкахоптичнийінтернет.

Для цьогоінтернет-провайдерипроклалимайже 1300 кілометрів волоконно-оптичних мереж.

Доступ до мережівжеотримали 460 соціальнихзакладіврегіону, серед них:

·                 145 будинківкультури;

·                 71 бібліотека;

·                 60 шкіл;

·                 46 садочків;

·                 128 ФАПів;

·                 7 ЦНАПів;

·                 2 органимісцевогосамоврядування;

·                 1 заклад Мінсоцполітики.

Важливо, що установи, під’єднані за коштисубвенції, отримаютьбезоплатнийшвидкіснийінтернет до кінця 2022 року. За реалізацієюпроєктуможнастежити за посиланням:https://bit.ly/3yQAoMc. У межах проєкту Полтавщина отримала 40,5 млнгрнсубвенції. 

Якірезультатицифровоїтрансформаціїосвіти?

Вперіодпандемії COVID-19 і введення карантину цифровізаціясфериосвіти стала не забаганкою, а вимогою часу.

100% шкілПолтавщинипідключені до платформи «Всеукраїнська школа онлайн». На нійзареєстрованіпонад 9 тисячучителів і більшеніж 39 тисячучнів 5-11 класівзакладівзагальноїсередньоїосвіти.

За сприянняМіністерствацифровоїтрансформації та Міністерстваосвіти і науки полтавські педагоги отримали 2447 ноутбуків у межах проєкту «Ноутбук кожномувчителю».

Важливим є запровадженняелектроннихжурналів та щоденниківу закладах загальноїсередньоїосвіти. Нинівонивпровадженімайже у 170 таких закладах. У межах підписаного Меморандуму здійснюємопілотневпровадженняінформаційно-комунікаційноїавтоматизованоїсистеми в профільнихліцеях, спеціалізованих закладах освітиінтернатного типу та професійнихнавчальних закладах. Наразі до системипідключаються 28 таких закладів.

Ще один масштабнийпроєктМінцифри – підвищенняцифровоїграмотностігромадян. У межах проєктуДія.Цифроваосвіта, 59 сільськихбібліотек у 8 громадах Полтавщиниотримала 150 одиницькомп’ютерноїтехніки.

Наразі в областіпрацюютьблизько 380 хабівцифровоїосвіти в 60 громадах.

Жителірегіонуактивні у підвищенісвоїхцифровихнавичок. Тест на цифровуграмотністьуспішносклали 31 178 полтавців, із них:

·   Цифрограм для вчителівпройшли 13 351 осіб;

·   Цифрограмдлямедиків – 9 829;

·   Цифрограм для держслужбовців – 3 625;

·   Цифрограм 2.0 – 4 373 людини.

·  Крім того, понад 1200 працівниківтериторіальних громад пройшлиосвітній курс «Основикібергігієни».

Фото без опису

Цифроватрансформаціямедичноїсфери: якірезультати?

Перше, що ми зробили у межах цифровоїтрансформаціїмедицини у 2021 році, – запровадили телемедицину в усіхсільськихамбулаторіяхобласті. Для цьогораніше закупили 339 комплектівобладнання та провели навчанняпонад 300 лікарів. У середньому за місяцьпослугоюкористуєтьсямайже 100 жителівобласті.

Крім того, за підтримкиМінцифриПолтавська область однією з перших запровадила е-лікарняний. Так, 913 лікарів первинки і 1606 спеціалізованихлікарів створили понад 268 тисячелектроннихмедичнихвисновків про тимчасовунепрацездатність. 

Також в областілікарізакладіврододопомоги створили та підписали 7778 електроннихмедичнихвисновків про народженнядитини.

До речі, всі 11 закладіврододопомогиПолтавщиниотримали ноутбуки, завдякияким батьки новонародженихможутьоформитидержавнукомплекснупослугуєМалятко онлайн. Техніку закупила Міжнароднаблагодійнаорганізація Фонд СхіднаЄвропа.

Фото без опису

Щозроблено в напряміпідвищенняякостінаданняадміністративнихпослуг?

Підвищенняякостінаданняадміністративнихпослуг – цільзакріплена в СтратегіїрозвиткуПолтавськоїобласті на 2021-2027 роки. 

В областіфункціонують 47 центрівнаданняадміністративнихпослуг, 52 віддаленіробочімісця та 3 територіальніпідрозділи. У 23 ЦНАПахможнасплатитиадміністративнийзбірбезготівково.

Іншийважливийнапрямроботи­­­– реалізаціяпроєктуєМалятко. ДержавнукомплекснупослугуєМаляткозапроваджено в 30 відділах ДРАЦС, 11 закладах рододопомоги та 19 ЦНАПах. У 2021 році батьки 3789 разівскористалисяпослугоюєМалятко.

У межахпрограмиМінцифри “Субвенція ЦНАП” 5 громад областіотрималикошти, з яких:

·Решетилівська громада – на будівництво нового ЦНАПу (Центру.Дія);

·Глобинська громада – на придбанняобладнання для видачіпаспортнихдокументів, посвідченняводія та реєстраціїтранспортнихзасобів;

· Миргородська громада – на придбанняобладнання для видачіпосвідченняводія та реєстраціїтранспортнихзасобів;

·Пирятинська громада – на придбанняобладнання для видачіпосвідченняводія та реєстраціїтранспортнихзасобів;

·Великорублівська громада – на облаштуваннямеблями та комп’ютерноютехнікою. 

Торік у Нових Санжарах запрацював перший в областіЦентр.Дія. Центр збудували в межах програми для України з розширення прав і можливостей на місцевомурівні ULEAD. 

Крім того, торікрозпочали свою роботу 2 ЦентриДія.Бізнес: у Полтаві та Кременчуці. Дія.Бізенес – ценаціональнийпроєктізрозвиткупідприємництва, ініційованийМіністерствомцифровоїтрансформаціїУкраїни.

Фото без опису

Реалізація на Полтавщині режиму paperless: щозроблено?

ПерехідПолтавщини в режим paperless – одна з цілей, визначенихСтратегієюрозвиткуобласті на 2021-2027 роки.

Наразіусі 74 структурніпідрозділи ОДА та РДА працюють у системіелектронногодокументообігу.

Не залишаютьсяосторонь і громадиобласті. 57 із них підключилися до системиелектронноївзаємодіїорганіввиконавчоївлади. Завдякицьому вони скоротиливитрати бюджету та підвищилиефективність й оперативністьприйняттяуправлінськихрішень.

84 центринаданняадміністративнихпослуг, їхтериторіальніпідрозділи та віддаленіробочімісцязабезпеченіпрограмними комплексами авторизаціїцентрівнаданняадміністративнихпослуг.

Задля того, щобжителіобласті могли декларуватимісцепроживання онлайн, підключені до Єдиного державного демографічногореєструусі 60 громад. До речі, з них 36 уже оцифрували 100% інформації про реєстраціюгромадян. У планах, щовже через пів року цезроблятьвсі 60 громад.

Дія.QR – проєктМінцифри, якийдаєзмогуорганізаціям та установамприйматиелектроннідокументи. До ньогодолучилися уже 445 організаційрізних форм власності, зокрема:

·                 202 закладиосвіти;

·                 47 ЦНАПів та 52 їхвіддаленіробочімісця;

·                 47 медичнихзакладів;

·                 27 центрівзайнятості;

·                 23 комунальніпідприємства;

·                 18 закладівкультури;

·                 11 закладівсоціальногозахистунаселення;

·                 7 готелів;

·                 7 департаментів ОДА;

·                 2 туристичні агентства;

·                 2 суди.

Фото без опису

Якіплани на 2022 рік, якихзміночікувати жителям Полтавщини?

 

Насамперед ми продовжимореалізаціюпроєктів, якірозпочалиминулого року. Цепідключеннязакладівсоціальноїінфраструктури до швидкісногоінтернету, розбудовамережіцентрівнаданняадміністративнихпослуг у громадах ізнаселеннямбільшеніж 10 тисяч, відкриттяновихЦентрів.Дія, збільшенняпотужностей та встановленнядодатковихвузліввідеоспостереження в межах проєкту«Безпечна Полтавщина», впровадженняелектронногодокументообігу в територіальних громадах, підвищеннярівняцифровихнавичоксереджителівобласті, впровадженнядержавних та обласнихелектроннихсервісів, цифровізаціяосвіти, медицини, транспорту й іншихгалузей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь