Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Головне управління Пенсійного фонду України у Полтавській області повідомляє:

Дата: 10.01.2022 13:39
Кількість переглядів: 572

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області


З 1 ГРУДНЯ 2021 РОКУЗМІНИВСЯРОЗМІРЄДИНОГОВНЕСКУ – ЙОГОСПЛАТАГАРАНТУЄПРАВОНАПЕНСІЮ

            Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» мінімальна заробітна плата з 1 грудня 2021 року складає 6500 грн. Це підвищення позначиться перш за все на витратах фізичних осіб-підприємців, адже від мінімальної заробітної плати залежить єдиний внесок, який нараховується щомісячно за ставкою 22% від «мінімалки» і сплачується підприємцями.
            Отже, з 1 грудня 2021 року мінімальний страховий внесок складає 1 430 грн (6500 х 22%), максимальна база для нарахування ЄВ – 97 500 грн.
            Щоб забезпечити собі право на отримання пенсійних виплат та інших соціальних допомог,  фізичним особам-підприємцям необхідно своєчасно сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та подавати річну звітність до податкових органів раз на рік.
            Дані звітності про дохід підприємця та сплату єдиного внеску є одним із джерел формування реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, який формує та веде Пенсійний фонд. Якщо у звіті допущені помилки, то в подальшому це може негативним чином вплинути на соціальні права застрахованих осіб.
            Нагадуємо, що контролювати сплату єдиного внеску, період загального страхового стажу та отримувати багато іншої корисної інформації з соціального і пенсійного забезпечення за наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП) можна дистанційно – через вебпортал Пенсійного фонду України
(https://portal.pfu.gov.ua).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь