Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відсьогодні на порталі Дія можна згенерувати ще три типи COVID-сертифікатів: на підставі результату ПЛР-тесту, про одужання та дитячий.

Дата: 22.12.2021 23:22
Кількість переглядів: 474

COVID-сертифікати про одужання, дитячі та на підставі ПЛР-тесту відтепер можна згенерувати і на сайті «?Дія»?

Згенерувати сертифікат на порталі Дія дуже легко та зручно. Тепер для цього не потрібен електронний підпис, зокрема й Дія.Підпис, для якого було треба підтвердження особи за допомогою Photo ID. Тепер достатньо згоди користувача.

Як згенерувати сертифікат на порталі?

  • Авторизуйтеся на порталі Дія: https://diia.gov.ua/.

  • Оберіть розділ «Послуги» — «Здоров’я» та оберіть потрібний тип сертифіката: «COVID-сертифікат про негативний ПЛР-тест» чи «Сертифікат про одужання від COVID-19»

  • Дайте згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у Дію.

Дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, батьки можуть згенерувати COVID-сертифікат у розділі «Здоров’я» — «COVID-сертифікат про вакцинацію». З 14 років підлітки можуть самостійно авторизуватися на порталі через BankID, якщо вже мають банківську картку. А якщо в дитини ще немає паспорта, це можуть зробити батьки.

COVID-сертифікат на підставі ПЛР-тесту діятиме 72 години з моменту здачі аналізу. COVID-cертифікат про одужання можна отримати не раніше 15-го дня після підтвердження лікарем діагнозу COVID-19 та внесення даних в ЕСОЗ. Такий COVID-сертифікат буде чинним 105 днів від дати встановлення діагнозу.

COVID-сертифікат у Дії є одним із найпопулярніших документів серед українців — на сьогодні згенеровано 12.8 млн сертифікатів. Кількість COVID-сертифікатів щодня зростає. Щоб допомогти кожному українцю отримати сертифікат у Дії, Мінцифра створила спеціальний лендинг. Він доступний за посиланням

Там можна знайти всю необхідну інформацію про види COVID-сертифікатів, інструкції та необхідні умови для генерування. Також на лендингу розміщені відповіді на найпоширеніші запитання. Наприклад, чому не підтягується сертифікат або що робити, якщо сертифікат зник із застосунку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь