Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Лубенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє

Дата: 22.12.2021 15:35
Кількість переглядів: 481

Фото без опису

          Незважаючи на зниження рівнів захворюваності на коронавірусну  інфекцію  COVID-19  в Україні. Показник захворюваності в Полтавській  області є одним із найвищих в Україні.

         З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19  на території Чорнухинської ОТГ, на виконання протоколу засідання місцевої комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки і надзвичайної ситуацій  від 11.11.2021 №11 створена та щоденно працює  робоча  група з проведення  комісійних перевірок із дотримання суб’єктами  господарювання протиепідемічних вимог.

   Щорічно, з початком підготовки до святкування передноворічних, Новорічних та Різдвяних свят, зростає попит населення на продовольчі та непродовольчі товари, внаслідок чого у закладах торгівельної  мережі  суттєво збільшується кількість відвідувачів. В умовах карантину дана ситуація сприяє виникненню порушень протиепідемічних вимог: скупчення людей в торгівельних залах, недотримання соціальної дистанції між покупцями, недотримання маскового режиму. Аналогічні ризики створюються на передноворічних ярмарках, у закладах громадського харчування, де відбуватимуться новорічні корпоративи, на площах перед новорічними ялинками. У підсумку, всі ці чинники можуть призвести до зростання захворюваності й посилення навантаження  на медичну систему.

  З метою недопущення зростання захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену корона вірусом SARS-CoV-2, пов’язаної

з підготовкою та проведенням   Новорічних та Різдвяних свят інформуємо суб’єктів господарювання про посилення протиепідемічних заходів:

  - у сфері торгівлі продовольчими та непродовольчими  товарами,  дотримуватись  вимог  Постанови  КМУ від 09 грудня 2020 року №1236, Постанови головного державного санітарного лікаря  України №17 від 09.05.2020 року, а саме:

       - недопущення  скупчення людей, утворення черг, забезпечення принципу соціального дистанціювання -1,5 м.(адміністрація/персонал мають самостійно забезпечувати та контролювати  виконання умов недопущення черг, забезпечити роботу наявних кас впродовж усього робочого часу, тощо;

       - дотримання вимоги  щодо одночасного перебування  відвідувачів у закладі з розрахунку  не більше однієї особи  на 10 м2 площі зали обслуговування;

       - забезпечення допуску та перебування в закладі відвідувачів лише в одягнутих засобах індивідуального захисту (захисна маска або респіратор).

 -у сфері громадського  харчування- дотримуватись вимог щодо приймання відвідувачів під час проведення новорічних корпоративів, святкування заходів відповідно до вимог, встановлених постановою КМУ  від 09 грудня 2020 року №1236,за наявністю в усіх учасників (відвідувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної інфекції, а також вимог Постанови головного державного санітарного лікаря  України №13 від 06.10.2021 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь