Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Вакцинація від коронавірусу запобігає смертності у 9 з 10 пацієнтів, знижуючи рівень випадків, які потребують інтенсивної терапії.

Дата: 22.12.2021 08:29
Кількість переглядів: 383

Фото без опису

Про це розповів голова департаменту охорони здоров'я провінції Стамбул професор Кемаль Мемішоглу, повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

«Вакцинація значно знижує кількість пацієнтів, що потребують інтенсивної терапії, та рівень смертності. Вакцина запобігає смерті приблизно 9 із 10 пацієнтів», - повідомив Кемаль Мемішоглу.

За його словами, такі висновки були зроблені в результаті спостереження та аналізу медиками перебігу хвороби та стану пацієнтів з коронавірусом.

Переважна більшість нині госпіталізованих ковід-хворих - це ті, хто не робив вакцинації. Також серед них є ті, хто зробив одне або два щеплення, але 3-4 місяці тому.

Очільник департаменту охорони здоров'я провінції Стамбул також відзначив, що вік хворих у стаціонарі та відділеннях інтенсивної терапії знизився, оскільки 80% населення старше 60 років щеплені.

«Вік пацієнтів у стаціонарі та відділеннях інтенсивної знизився на 4-5 років», - сказав Мемішоглу.

Він переконаний, що є нагальна потреба робити третє щеплення всім, хто старше 60 років.

Нині показник вакцинації першою дозою у Стамбулі складає 68%. Другу дозу вакцини вже отримала половина стамбульців. Очікується, що наступного тижня найбільший турецький мегаполіс за рівнем вакцинації першою дозою здолає поріг 75% населення. Зараз щодня в місті роблять приблизно 400 тисяч щеплень й до кінця місяця планують завершити вакцинацію першою дозою вакцини.

Кількість виявлених випадків штаму «дельта» серед інфікованих у Стамбулі складає половину від усіх випадків інфікування, але це поки не мало негативного впливу на загальні показники перебігу хвороби.

Професор закликав громадян відповідально ставитися до вакцинації та не зважати на «легенди» та дезінформацію про неефективність вакцинації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь