Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Понад 140 сіл Полтавщини під’єднали до швидкісного інтернету

Дата: 21.12.2021 09:35
Кількість переглядів: 364

Фото без опису

МіністерствоцифровоїтрансформаціїУкраїниуспішнореалізуєпроєкт «Інтернет-субвенція», у якомуберуть участь і територіальнігромадиПолтавщини.

За словами заступника головиПолтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифровихтрансформацій і цифровізації (CDTO) ІгоряПанченка, наразіпонад 140 сіл у 30 територіальних громадах областівпершепід'єднали до швидкісногоінтернету. 44 тисячімешканціПолтавськоїобластітепермаютьзмогупід'єднатисвоїдомівки до оптичногоінтернету. Для цьогоінтернет-провайдерипроклалипонад 1000 кілометрів волоконно-оптичних мереж. 

«Доступ до мережівжеотрималибільшніж 360 соціальнихзакладіврегіону, серед них 108 будинківкультури, 56 бібліотек, 47 шкіл, 31 садочок, 97 ФАПів, 5 ЦНАПів, 2 органимісцевогосамоврядування та 1 заклад Мінсоцполітики, — зауваживІгор Панченко. — Важливо, що установи, під’єднані за коштисубвенції, отримаютьбезоплатнийшвидкіснийінтернет до кінця 2022 року».

За реалізацієюпроєктуможнастежити за посиланням: https://bit.ly/3yQAoMc.

У межах проєкту Полтавщина отримала 40,5 млнгрнсубвенції. Реалізуютьйоговідповідно до Стратегіїрозвиткуобласті на 2021–2027 роки, яку голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов презентував на початку цього року.

Нагадаємо, у разізатримкипід’єднаннясіл до оптичногоінтернету у 2021 роціоператори й громадиможутьукластидодаткову угоду та отримати оплату у 2022 році.

 

Міністерство цифрової трансформації України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь