Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

У Чорнухах провели дводенний тренінг для працівників соціальної сфери

Дата: 13.12.2021 09:00
Кількість переглядів: 957

Дводеннийтренінг на тему розвиткугуртків само/взаємодопомоги для людей похилоговікувідбувсяднями у Чорнухах.  Серед тем, що обговорювались під час навчання також подолання емоційного вигорання та розробка проєктів соціальної дії для поліпшення життя людей старшого віку. Тренінг провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»спільно зЦентром надання соціальних послуг Чорнухинської селищної ради. Учасникаминавчання стали соціальніробітникицентру.

Перед учасниками зі вступним словом виступили директорка центру Наталія Шацька та керівник проєкту Олександр Чепур (ГО «Твій Світ»). Зокрема, він проінформував присутніх, про те, що проєкт покликаний підтримати під час пандемії COVID-19 територіальні центри громад Лубенського району.

Працівники соціальної сфери отримали нові знання зі специфіки організації гуртків самодопомоги для осіб похилого віку, навички долати емоційне вигорання, а також, мотивацію та натхнення для допомоги уразливим групам в громаді. Особливу увагу під час навчання було приділено згуртуванню колективу,  допомозіучасникам та учасницям отримати необхідні інструменти для роботи з особами похилого віку під час пандемії коронавірусу. Говорили і про залучення фінансування на реалізацію проектів соціальної дії, таких, як розвиток скандинавської ходьби, допомога хворим на деменцію та їх рідним, забезпечення немобільних і маломобільних осіб похилого віку засобами реабілітації.  На завершення тренінгу, керівник проєкту Олександр Чепур  вручив сертифікати учасникам навчання та побажав застосовувати отримані знання на практиці. Проєкт охоплює територіальні громади Лубенського району. Тренінг відбувся у рамках проєкту «Підтримка, порозуміння, людяність: мультиплікація успішного досвіду розвитку гуртків самодопомоги для людей похилого віку у відповідь на наслідки пандемії COVID -19», який здійснюється завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь