Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відбулася Міжнародна конференція «XX Сковородинівські читання»

Дата: 11.10.2021 15:00
Кількість переглядів: 747

08 жовтня 2021 року у Чорнухах відбулася Міжнародна конференція «XX Сковородинівські читання» приурочена 300-й річниці з дня народження нашого славного земляка, видатного філософа, поета і просвітителя Григорія Сковороди на яку завітали представники науково-творчої спільноти з Харкова, Львова та Переяслава.

Розпочали заходи з відкриття та презентації у Галереї мистецтв документально-художньої виставки «Великі земляки: Григорій Сковорода», яку організував та представляв краєзнавець, журналіст, дослідник історії Слобідської України з Харкова Андрій Парамонов.

Цього дня учасники Міжнародної конференції відвідали Чорнухинський літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди, де поклали живі квіти до погруддя великому землякові, ознайомилися з експозицією музею та побували у меморіальній садибі батьків філософа.

Заходи продовжили у залі засідань адмінбудинку. Вже тут усіх учасників конференції привітав селищний голова Олександр Василенко, який подякував усім, хто своєю «сродною працею» возвеличує та популяризує спадок великого філософа та принагідно вручив подяки виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради організатору виставки «Великі земляки: Григорій Сковорода» Андрію Парамонову та професору, директору Центру Сковородинознавства університету Григорія Сковороди в Переяславі Миколі Корпанюку.

Для усіх присутніх учасники художньої самодіяльності Чорнухинської громади організували тематичну концертну програму у якій також взяли участь кандидат історичних наук, археолог, пан-отець Київського кобзарського цеху Микола Товкайло та доцент, фольклорист, музикант, гармоніст Микола Губар.

Під час секційного засідання заслухали та обговорили: монографію «Вінець і вирій українського барокко: сім наближень до Григорія Сковороди» яку презентував Назар Федорак, доповіді Наталії Юхименко «Самоідентичність людини: філософські роздуми Григорія Сковороди», краєзнавеця, директора Публічної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди Миколи Булди «Родинне оточення Григорія Сковороди: відоме і невідоме» та Миколи Корпанюка «Образ Г. Сковороди в листах М. Ковалинського».

Порадували око усіх учасників Сковородинівських читань живописні полотна самодіяльної художниці, кавалера Ордену княгині Ольги III ступеня Лідії Зуб з Харсік.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь