Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Сім’я для кожної дитини

Дата: 30.09.2021 08:00
Кількість переглядів: 368

За інформацією Служби у справах дітей виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради

Фото без опису

Роль сім’ї для дитини надзвичайно важлива. Батьки дають дітям життя, відповідають за догляд і виховання, допомагають відчути взаємне тепло й любов, передають дітям досвід поколінь, життєві цінності та духовність, виховують їх, задовольняють щоденні потреби, надають зразки для наслідування, поступово прищеплюють соціальні й побутові навички, необхідні у самостійному житті. Усі ці потреби життєво важливі для кожної дитини, якого б віку вона не була. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але, коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я.    

Існує декілька традиційних форм прийняття дитини на виховання у сім’ю, серед яких – усиновлення, опіка та піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу. За ступенем пріоритетності,  перше місце  серед форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених, батьківського піклування, займає усиновлення.      Наступною формою, яка забезпечує дітям можливість перебування в сім'ї, є опіка та піклування. Поряд з тим  набуває розвитку створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Дані форми виховання здатні забезпечити  комплексність виховного впливу на формування особистості  дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Тут вона набуває навичок і вмінь міжособистісних стосунків, засвоює позитивні зразки поведінки дорослих, розвиває прагнення до самовдосконалення.

В Україні щороку 30 вересня відзначається День усиновлення. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і насамперед – для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною. 

Щиро вітаємо усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім'ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму. Хай повниться дитячим щасливим сміхом ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними ваші діти.

Тим, у кого тільки-но народжується бажання допомогти знедоленій дитині, взяти її в свою родину, як повноправного члена сім’ї, хочеться побажати, щоб при зустрічі з нею ви не зупиняли себе, не стримували поштовх притулити її до себе.

Зробіть перший крок - зверніться за консультацією до служби у справах дітей виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради, яка знаходиться за адресою: сел. Чорнухи, вул. Центральна, 28, каб. 9.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь