Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Інтервали між першою та другою дозою вакцин

Дата: 16.08.2021 11:21
Кількість переглядів: 528

Фото без опису

Держава гарантує другу дозу вакцини проти коронавірусу. Важливо пам'ятати, що другу дозу обраної вакцини потрібно вводити в організм через деякий час. Про це повідомили на сайті Вакцинація проти COVID-19.

Людину вважають повністю вакцинованою тільки після введення другої дози вакцини для кількадозних вакцин – саме ними вакцинують в Україні.

Кожна вакцина має конкретний час, коли можна розпочинати повторне щеплення. Зокрема:

Comirnaty/Pfizer-BioNTech - 21 день;

CoronaVac/Sinovac Biotech - 28 днів;

Oxford/AstraZeneca - 12 тижнів.

Для вакцинації другою дозою вас запросять телефонним дзвінком за контактом, який ви залишили після першого щеплення. Люди, які вакцинувались в масових центрах вакцинації, отримають повторну дозу в тих самих центрах.

Якщо ж на вакцинацію вас записував роботодавець, то саме він організовує друге щеплення. Усі, хто отримав першу дозу вакцини, гарантовано отримають повторну. Це стосується всіх вакцин, які використовуються в Україні. Також другу дозу вакцини гарантовано отримають люди, які вакцинувались залишковими дозами, зокрема громадські діячі.

Вакцинація проти COVID-19 для українців є добровільною та безоплатною! Дізнатися більше про вакцинацію проти COVID-19 можна за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь