Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Вакцинація захищає від штаму «Дельта»

Дата: 05.08.2021 11:43
Кількість переглядів: 286

Фото без опису

Ми в Україні готуємося до потенційного можливого зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, яке може бути спричинено штамом Delta. Єдиним джерелом, що допоможе ефективно запобігти тяжкому перебігу хвороби, ускладненням і смерті, є вакцинація. Отримавши щеплення, кожний, навіть якщо і захворіє, перенесе хворобу легше: швидше за все не потребуватиме кисневої терапії та не потрапить до лікарні.

Дельта дуже агресивний. На нього хворіють молоді люди та діти, він часто призводить до госпіталізації. Смертність від коронавірусу «Дельта» вища, ніж від інших штамів. Симптоми при зараженні штамом «Дельта» відрізняються від попередніх штамів вірусу COVID-19. Раніше ми вважали, що вірус передається лише повітряно-крапельним шляхом,  а зараз є новий шлях передачі – через шлунково-кишковий тракт.  Відтак більшість пацієнтів, які хворіють на «дельта-коронавірус» мають кишкові розлади у вигляд нудоти, зниження або втрати апетиту та болі в кишечнику. Аби вберегтись від хвороби, медики радять носити не лише маски, а й рукавички.

Окрім того, що цим штамом частіше хворіє молодь до 30-35 років, а також підлітки та діти від 2 років.

Для ознайомлення з вакциною та реєстрації до черги щеплення проти COVID – 19 звертатися до своїх сімейних лікарів . При КНП «Чорнухинський ЦПМСД» Чорнухинської селищної ради працює кабінет щеплення з вакцинації.

Для щеплення обирайте будь-яку вакцину, наразі наявні такі вакцини – AstraZeneca, CoronaVac, Moderna. Закликаємо не втрачати можливість. 

Ми дуже просимо всіх думати не про протоколи лікування та штами, а йти вакцинуватися, не втрачаючи часу на роздуми. У країнах, де вже провели масову вакцинацію населення проти COVID-19, цифри захворюваності на Дельту нижчі, а госпіталізацій та смертей дуже мало.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь