Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Щодо порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки

Дата: 12.05.2021 17:00
Кількість переглядів: 548

За інформацією Чорнухинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області 

Фото без опису

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 19 лютого 2021 року затверджено порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки. З метою ідентифікації та обліку пасік, обліку кількості бджолиних сімей та декларування ветеринарно-санітарного стану власники пасік отримують паспорт пасіки та додаток до нього.

Власники пасік повинні отримати новий ветеринарно-санітарний паспорт пасіки до 15 травня 2021 року.

Видача паспорта пасіки здійснюється в день звернення за заявою про видачу паспорта пасіки що подається власником пасіки або уповноваженою ним особою до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки. До заяви додається заповнений та підписаний паспорт пасіки. Після отримання територіальним органом Держпродспоживслужби в письмовій або електронній формі заяви про видачу паспорта пасіки та заповненого паспорта пасіки посадова особа територіального органу компетентного органу вносить інформацію до Реєстру паспортів пасік та здійснює видачу паспорта. Під час реєстрації паспорта пасіки йому присвоюється єдиний унікальний номер, який вноситься разом до Реєстру паспортів пасік. Разом з єдиним номером до Реєстру паспортів пасік вносяться наступні відомості про пасіку:

- інформація власника пасіки - найменування та код згідно з ЄДРПОУ юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер фізичної особи або фізичної особи - підприємця;

- місце проживання фізичної особи або місцезнаходження юридичної особи – власника пасіки;

- контактна інформація власника пасіки (номер телефону, адреса електронної пошти);

- місце фактичного розташування пасіки із зазначенням інформації щодо земельної ділянки (адреса або кадастровий номер земельної ділянки);

- кількість бджолиних сімей;

- порода (популяція) бджолиних сімей (за наявності);

- статус пасіки (зареєстрована/ліквідована).

У разі зміни відомостей, про пасіку, власник пасіки надає паспорт пасіки відповідному територіальному органу Держпродспоживслужби для оновлення відомостей у Реєстрі паспортів пасік до 15 травня поточного року.

У разі невідповідності заяви або паспорта пасіки встановленій формі, а також надання в них неповної інформації, заява та заповнений і підписаний паспорт пасіки повертаються в одноденний строк власнику пасіки.

Паспорт пасіки підлягає заміні на новий у разі його втрати, пошкодження або зміни власника пасіки за заявою власника пасіки або уповноваженої ним особи, що складається в довільній формі та подається до територіального органу Держпродспоживслужби.

У разі припинення діяльності пасіки власник пасіки протягом десяти календарних днів письмово інформує про це територіальний орган Держпродспоживслужби, що здійснював видачу паспорта пасіки.

Після здійснення ветеринарно-санітарних заходів посадовою особою територіального органу Держпродспоживслужби в паспорті пасіки засвідчується її ветеринарно-санітарний стан. Результати ветеринарно-санітарних заходів, у тому числі щорічного весняного обліку пасік, які здійснюються до 15 травня поточного року, вносяться в додаток до паспорта пасіки посадовою особою територіального органу Держпродспоживслужби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь