Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

В Чорнухинській громаді відбулися меморіальні заходи з нагоди 76-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2021 12:49
Кількість переглядів: 772

09 травня 2021 року в Чорнухинській громаді на території селищного парку відбулися меморіальні заходи з нагоди 76-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це свято сильних духом, котрі у дуже непростий час змогли порозумітися, об’єднатися, піднятися на боротьбу та здолати нацизм, тим самим подарувавши нам майбутнє.

На урочистості зібралися представники місцевого самоврядування, керівники установ та організацій громади, учасники АТО (ООС), громадськість.

Присутніх зі святом щиро привітав селищний голова Олександр Василенко: «8 – 9 травня ми традиційно відзначаємо День памяті та примирення та День перемоги у Другій світовій війні. Тяжкою втратою і тяжкою ціною дісталася нам ця перемога. Скільки ненароджених дітей, скільки не зроблених справ, скільки планів не здійснено тими людьми, які віддали своє життя, здоров’я захищаючи рідну землю.

В ці дні треба задуматися над тими страшними речами: Якої шкоди завдала ця війна? Чи потрібна ця війна? Що робити для того аби ніколи ворог не ступив на нашу землю?

Велика шана й повага тим людям які віддали своє життя й здоров’я самій війні та відбудові у післявоєнний час. Нажаль сьогодні на території нашої держави проходять військові бої. І сьогодні серед нас є справжні герої, справжні воїни, які своїм прикладом, своєю мужністю доводять: Як потрібно жити. Як потрібно ставитися до своєї держави» та принагідно вручив почесний нагрудний знак командира 16-го окремого мотопіхотного батальйону капітану Іванову Володимиру Савичу – учаснику бойових дій в зоні АТО (ООС).

Після зачитування Книги Пам’яті, присутні вшанували полеглих в Другій світовій війні хвилиною мовчання.

Урочистості завершилися тематичною концертною программою за участю працівників та учасників художньої самодіяльності Центру культури і дозвілля.

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. І ця пам’ять робить нас сильнішими.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь