Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Звіт про виконання Плану соціально-економічного розвитку ОТГ на 2020 рік

Дата: 31.03.2021 10:49
Кількість переглядів: 1640

Звіт про виконання

Плану соціально-економічного розвитку

Чорнухинської обєднаної територіальної громади

на 2020 рік

 

підготовлено відповідно Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 75 від 30.03.2016 року «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо формування і реалізації прогнозних та програмних документів соціально-економічного розвитку об'єднаної територіальної громади»

 на основі даних звітів про виконання місцевих програм на 2020 рік та річного звіту про виконання бюджету Чорнухинської  об’єднаної територіальної громади за 2020 рік, затверджених рішеннями четвертої та п’ятої сесій Чорнухинської селищної ради VIII скликання.

Звіт містить інформацію про основні показники соціально-економічного розвитку (додаток 1), стан впровадження місцевих програм та проектів розвитку (додаток 2), виконання заходів відповідно завдань Плану (додаток 3), реалізованих на території Чорнухинської територіальної громади за 2020 рік, заплановані та фактичні обсяги і джерела їх фінансування (додаток 4), фактичний результат у порівнянні з плановим.

Для аналізу показників соціально-економічного розвитку використано дані первинного обліку та матеріали openbudget.gov.ua за 20020 рік на підставі даних Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Державної статистичної служби України.

Для аналізу демографічних показників використано дані ГУДСС у Полтавській області з урахуванням структури громади, яка діяла до набрання чинності Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 721-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Полтавської області».

 

Зміст:

Загальна  характеристика виконання Плану соціально-економічного розвитку Чорнухинської об’єднаної територіальної громади

        на 2020 рік                                                                                           

 

Додаток 1. Показники соціально-економічного розвитку

Чорнухинської територіальної громади                                           

 

Додаток 2 моніторинг виконання програм та проектів розвитку

       за 2020 рік      

                                                                                     

Додаток  3 Моніторинг виконання заходів відповідно завдань

       Плану на 2020 рік                                                                               

 

Додаток 4 Обсяги та джерела фінансування проектів, програм,

      Заходів Плану на 2020 рік

 

Додаток 5 Структура використання коштів на виконання заходів

Плану на 2020 рік за старостинськими округами

 

 

 

Загальна характеристика виконання

Плану соціально-економічного розвитку Чорнухинської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік

 

План соціально-економічного розвитку Чорнухинської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік (далі – План) затверджено рішенням № 914 п’ятнадцятої сесії Чорнухинської селищної ради VII скликання 24.12.2019 року.

Розробку Плану, ідентифікацію та ранжування проблем, цілей та пріоритетів розвитку громади (р.2), завдань на їх досягнення (р. 3) було проведено на основі опитування жителів місцевої громади та SWOT-аналізу ситуації на завершення 2019 року.

За рейтингом Програми «U-LEAD з Європою» та проекту SKL International на основі підсумків виконання місцевих бюджетів 872 ОТГ за 2020 рік на підставі даних Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Державної статистичної служби України, WEB-сайту https://openbudget.gov.ua в ІІІ групі (277 ОТГ чисельністю населення 5-10 тис осіб) Чорнухинська територіальна громада зайняла 42 місце (за 2019 рік – 68 місце з 268 ОТГ ІІІ групи). 

На виконання Плану, показники економічних та фінансових індикаторів, якість та доступність публічних послуг значною мірою вплинули зміни та обмеження, спричинені поширенням захворюваності на COVID-19. Аналіз динаміки кількісних та фінансових показників соціально-економічного розвитку Чорнухинської територіальної громади за 2020 рік, наведено у Додатку 1.

На виконання заходів Плану, реалізацію програм та проектів розвитку у пріоритетних напрямках протягом 2020 року використано 20126,703 тис грн, що на 35,1% (5231,803 тис. грн..) більше відповідного показника 2019 року та складає 21,6 % видатків бюджету громади за 2020 рік, у тому числі за джерелами:

  • державний бюджет – 4993,73 тис грн. (24,8%);
  • обласний бюджет – 1999,4 тис грн. (9,9%);
  • бюджет територіальної громади – 12973,06 тис грн. (64,5%);
  • інші джерела – 160,51 тис грн. (0,8%).

2020 року Чорнухинська громада стала учасницею Програми Президента України «Велике будівництво», в межах реалізації якої проведено капітальний ремонт приміщення Чорнухинського ліцею ім.. Г. С. Сковороди. За кошти державного бюджету забезпечено обладнання профільного класу біології на базі Чорнухинського ліцею ім.. Г. С. Сковороди, за спів фінансування з місцевого бюджету за рахунок субвенції з державного бюджету «Спроможна школа для кращих результатів» придбано шкільний автобус для Вороньківського ліцею ім.. О. Д. Перелета та обладнання для харчоблоку Чорнухинського ліцею ім.. Г. С. Сковороди.

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» створено центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету селищної ради.

Підтримку з обласного бюджету отримали проекти «Тепло - у кожен клас» (капітальний ремонт приміщення Чорнухинського ліцею ім.. Г. С. Сковороди), проект-переможець обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області «Створення умов для стабільного та якісного надання адміністративних послуг на території Чорнухинської об’єднаної громади» (капітальний ремонт приміщення ЦНАП), капітальний ремонт дорожнього покриття пров. В.Тарасенка в смт Чорнухи, реконструкція мультифункціонального спортивного майданчика із синтетичним покриттям Вороньківського ліцею ім.. О. Д. Перелета. 

Фінансові та результативні показники реалізації проектів розвитку 2020 року наведено у Додатку 2.

Значною мірою на виконання програм та заходів плану соціально-економічного розвитку протягом 2020 року вплинуло введення карантинних обмежень у зв’язку з поширенням COVID-19 та запровадження відповідних змін в форматі роботи закладів соціальної сфери, проведення освітніх, культурних та інших заходів. У зв’язку з цим місцеві програми та заходи, пов’язані з залученням населення, у тому числі дітей, вдалось реалізувати лише  частково. (Додаток 3)

Обсяги та джерела фінансування проектів, програм та заходів Плану 2020 року наведено у додатку 4.

Структуру використання коштів на реалізацію заходів Плану 2020 року за територіями старостинських округів громади наведено  у Додатку 5. 

 

 

Начальник відділу

економічного розвитку та інвестицій                                        Олена ПЕНЦКО

виконавчого комітету

Чорнухинської селищної ради

Завантажити рішення 6 сесії 8 скликання Чорнухинської селищної ради № 703 "Про підсумки виконання Плану соціально-економічного розвитку Чорнухинської селищної ради на 2020 рік

Завантажити додаток 1 до рішення 6 сесії 8 скликання Чорнухинської селищної ради № 703 "Про підсумки виконання Плану соціально-економічного розвитку Чорнухинської селищної ради на 2020 рік

Завантажити додатки 2 і 3 до рішення 6 сесії 8 скликання Чорнухинської селищної ради № 703 "Про підсумки виконання Плану соціально-економічного розвитку Чорнухинської селищної ради на 2020 рік

Завантажити додаток 4 до рішення 6 сесії 8 скликання Чорнухинської селищної ради № 703 "Про підсумки виконання Плану соціально-економічного розвитку Чорнухинської селищної ради на 2020 рік

Завантажити додаток 5 до рішення 6 сесії 8 скликання Чорнухинської селищної ради № 703 "Про підсумки виконання Плану соціально-економічного розвитку Чорнухинської селищної ради на 2020 рік

Завантажити Звіт про виконання Плану соціально-економічного розвитку Чорнухинської селищної ради на 2020 рік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь