Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відзначили 100-річчя з дня народження Героя Радянського Союзу Олексія Батієвського

Дата: 15.03.2021 15:00
Кількість переглядів: 1142

12 березня 2021 року Чорнухинщина вшановувала 100-річчя з дня народження Героя Радянського Союзу Олексія Михайловича Батієвського уродженця с. Городище Мелехівського старостату.

Основні урочисті заходи пройшли у громаді 13 березня 2021 року в рамках яких селищний голова Олександр Василенко, депутат Полтавської обласної ради, регіональний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія» Василь Стасовський, староста Мелехівського старостату Олексій Солодкий, депутат селищної ради Олександр Соляник, місцеві жителі Павло Овчаренко та Петро Матвієнко відвідали меморіальну дошку на честь Олексія Батієвського, яка розміщена на фасаді приміщення бувшої школи в якій навчався видатний земляк, нині це дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Світанок» та поклали квіти до братської могили радянських воїнів в с. Городище, а Павло Овчаренко зачитав власний вірш про Героя.

Після цього учасники заходів завітали у Мелехівську філію Вороньківського ліцею ім. О.Д.Перелета у якій цього дня було організовано традиційні змагання з волейболу на кубок Героя Радянського Союзу Олексія Батієвського. Перед початком турніру працівники та учасники художньої самодіяльності Загребельського та Пізницького клубних закладів підготували для присутніх  тематичну концертну програму.

У запеклій боротьбі I місце здобула команда Кізлівського старостату, II місце за командою Мелехівського старостату на III місці команда з Вороньківського старостату і на IV місці команда Чорнухинської селищної ради. По завершенні змагань Олександр Василенко та Олексій Солодкий вручили капітанам команд грамоти за зайняті місця та грошові винагороди, які надав Василь Стасовський.

Нагадаємо, що Олексій Михайлович Батієвський народився у мальовничому селі Городище на Чорнухинщині 12 березня 1921 року. До середини 1944 року здійснив 130 бойових вильотів, підірвав 6 складів з боєприпасами, 16 дзотів, знищив 7 польових гармат і 5 мінометних батарей. Звання Героя Радянського Союзу присвоєно 06 березня 1945 року.

Тож пам’ятаймо про бойові подвиги наших Героїв, захисників України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь