Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Нарада Держпродспоживслужби

Дата: 15.03.2021 17:04
Кількість переглядів: 1073

Фото без опису

12.03.2021 року фахівці Чорнухинського управління та управління фітосанітарної  безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області  за участі осіб, що займаються бджільництвом і суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур, провели нараду в Чорнухинському управлінні ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області стосовно профілактики отруєнь бджіл пестицидами, дотримання законодавства в частині використання пестицидів, агрохімікатів, інших засобів захисту рослин.

         На початку наради начальник Чорнухинського управління розповів  присутнім нормативно-правову базу, яка застосовується для ведення бджільництва,  вимоги Закону України «Про бджільництво», порядок реєстрації пасік, інструкції щодо попередження та ліквідації захворювань та отруєння бджіл. Спеціаліст управління фітосанітарної безпеки наголосила про необхідність попередження сільськогосподарськими товаровиробниками органів місцевого самоврядування та бджолярів про час проведення обробки  сільськогосподарських  культур  з використанням пестицидів та агрохімікатів за три доби до початку робіт з зазначенням дати, часу та  препарату, який буде використано. А також про необхідність взаємодії та розуміння між пасічниками та сільськогосподарськими товаровиробниками щодо даного питання.

         Проводиться розяснювальна робота щодо недопущення отруєння бджіл під час внесення пестицидів. Розповсюджуються  памятки та  буклети на тему: «Методичні рекомендації щодо попередження отруєння бджіл».

Памятайте! Сільськогосподарське виробництво та бджільництво залежне одне від одного. Тільки спільними зусиллями та взаємоповагою, дотримання простих правил можливо забезпечити підвищення урожайності перехресно запилюваних рослин, зберегти здоровими бджіл та отримати корисні, екологічно чисті продукти бджільництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь