Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відбулася 4 сесія 8 скликання Чорнухинської селищної ради

Дата: 29.01.2021 13:00
Кількість переглядів: 629

27 січня 2021 року за головування Олександра Василенка відбулася 4 сесія 8 скликання Чорнухинської селищної ради. Сесію скликано згідно розпорядження селищного голови від 11.01.2021 № 01-10/2.  

У роботі пленарного засідання взяли участь члени виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради, начальники відділів, структурних підрозділів виконкому селищної ради, спеціалісти І категорії відділу комунальної власності та земельних відносин виконавчого комітету селищної ради.  

До селищної ради звернулися жителі територіальної громади щодо недопущення підвищення цін на природний газ та його транспортування. Тому на четвертій сесії восьмого скликання депутати Чорнухинської селищної ради прийняли звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з цього питання.

Детально із планом соціально-економічного розвитку на 2021 рік депутатів ознайомила начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконкому селищної ради Олена Пенцко.

Начальник фінансового відділу виконкому селищної ради Валентина Лукашенко повідомила, що керуючись ст. 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст.14, 23, 72  Бюджетного кодексу України, необхідно прийняти рішення «Про внесення змін до  бюджету Чорнухинської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік».

Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету селищної ради Оксана Соляник представила на розгляд депутатів проєкт рішення «Про створення комунальної установи «Трудовий архів Чорнухинської селищної ради». Комунальна установа «Трудовий архів Чорнухинської селищної ради» (далі - трудовий архів) є бюджетною неприбутковою установою Чорнухинської селищної ради, утворюється рішенням сесії Чорнухинської селищної ради відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», і в межах Чорнухинської селищної  територіальної громади забезпечує виконання покладених на Трудовий архів завдань, а саме: для централізованого тимчасового зберігання архівних документів, нагромаджених у процесі документування службових, трудових та інших правовідносин юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців та інших архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду, для забезпечення збереженості документів з особового складу та документів тимчасового зберігання суб'єктів господарської діяльності незалежно від форм власності майна та підпорядкування, що розташовані на території громади (далі – архівні документи). Архівні документи передаються до Трудового архіву у разі припинення діяльності юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців, а також у випадках, визначених законодавством.

Завідувач сектору культури, туризму та охорони культурної спадщини виконкому селищної ради Віталій Кусков поінформував депутатів «Про затвердження переліку закладів культури базової мережі місцевого  рівня Чорнухинської селищної ради». 

Начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконкому селищної ради Лена Лобко ознайомила присутніх із проєктами рішень «Про затвердження передавального акту Комунального некомерційного підприємства «Чорнухинська лікарня» Чорнухинської селищної ради Полтавської області», «Про затвердження передавального акту Комунального некомерційного підприємства «Чорнухинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнухинської селищної ради Полтавської області». Лена Лобко пояснила, що 4 січня 2021 комісія провела обстеження майна Комунального некомерційного підприємства «Чорнухинська районна лікарня» Чорнухинської районної ради Полтавської області та  Комунального некомерційного підприємства «Чорнухинський центр первинної медико-санітарної допомоги», які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Чорнухинського району та передаються у комунальну власність Чорнухинської селищної ради.

Усі питання порядку денного сесії попередньо розглядалися на спільному засіданні постійних комісій селищної ради та засіданні комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони пам’яток історичного середовища та благоустрою. Депутатами обговорено та затверджено ряд інших питань. У ході цієї сесії також прийнято низку рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо.   

Загалом, незважаючи на досить великий перелік питань порядку денного, засідання четвертої сесії восьмого скликання селищної ради пройшло злагоджено та організовано, адже прийняті рішення спрямовані на забезпечення соціально-економічної стабільності в громаді.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь