Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

ЗВЕРНЕННЯ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ДО ДНЯ ПАМЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

Дата: 29.01.2021 08:00
Кількість переглядів: 456

Фото без опису

Шановні жителі Чорнухинської громади!

Багато випробувань випало на долю українців, одне з яких – 29 січня 1918 року, що назавжди лишиться трагічною сторінкою новітньої історії України. Саме в цей день чотириста відважних студентів, вступили у нерівний поєдинок під Крутами, яким було стримано наступ більшовиків на Київ.

Відтак, сьогодні ми вшановуємо пам’ять молодих захисників нації, які віддали життя за свободу і незалежність української землі. Подвиг студентів, які полягли у бою під Крутами, став національним символом стійкості та патріотизму української молоді. Адже блокування наступу більшовиків дало змогу урядові Української Народної Республіки добитися міжнародного визнання України на мирних переговорах у Бресті. Це було перше у ХХ столітті офіційне визнання нашої держави, що утвердило на політичній карті Українську державу.

Згадаймо мужність молодих людей, які боролися за сильну Українську державу. Символічно, що саме у ці важкі для України часи ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, відстоює інтереси українців. Вклоняємося низько героям сьогодення, котрі відстоюють незалежність та соборність України.

Твердо вірю, що завдяки патріотам своєї держави Україна повстане з попелу, звільниться від окупантів та врешті стане могутньою, демократичною державою. В ім’я миру на рідній землі, спокою у домівках та достойного майбутнього наших дітей.

 

З повагою

Селищний голова                                                                Олександр ВАСИЛЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь