Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Фонд соціального страхування інформує

Дата: 09.12.2020 16:10
Кількість переглядів: 296

За інформацією Пирятинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

Фонд соціального страхування України відновив фінансування медичних і соціальних послуг для потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю

На здійснення спеціальних медичних, постійних сторонніх доглядів, побутового обслуговування, а також на додаткове харчування Фонд сьогодні направив 33,5 мільйона гривень.

26.11.2020, набув чинності Закон України «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 5 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 03.11.2020 № 941-IX.

Документом, зокрема, усувається обмеження щодо фінансування ФССУ у період дії карантину:

? одноразових страхових виплат у разі стійкої втрати працездатності або смерті потерпілого на виробництві;

? спеціальних медичних та постійних сторонніх доглядів, побутового обслуговування, зокрема, для осіб з інвалідністю;

? ліків і виробів медичного призначення для потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю;

? санаторно-курортного лікування потерпілих, осіб з інвалідністю;

? а також реабілітаційного лікування працюючих після перенесених захворювань і травм.

Фінансування зазначених статтей видатків було призупинено на вимогу Закону України № 553-ІХ з 18 квітня 2020 року.

Виплата нарахованих коштів на медико-соціальні послуги за увесь період, протягом якого діяли обмеження, буде здійснена Фондом найближчим часом.

 

 

На сьогоднішній день у Фонді соціального страхування України відсутні затримки з фінансування за усіма статтями видатків

Фондом соціального страхування України здійснюється фінансування матеріального забезпечення, у тому числі допомог за листками непрацездатності і по вагітності та пологах, в оперативному режимі із випередженням встановлених законодавством термінів.

 На сьогоднішній день у Фонді відсутні затримки з фінансування за усіма статтями видатків.   Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» робочі органи Фонду здійснюють фінансування страхувальників для виплати ними матеріального забезпечення своїм працівникам протягом десяти робочих днів після надходження від роботодавця заяви до Фонду.

Звертаємось до окремих осіб, а також засобів масової інформації з проханням не нехтувати необхідністю здійснення фактчекінгу і не розповсюджувати недостовірну інформацію.

Зазначаємо, аби отримати допомогу від Фонду працівник має передати своєму роботодавцю листок непрацездатності, на підставі якого здійснюється формування заяви-розрахунку.

Слідкувати за станом усіх виплат від ФССУ застраховані особи можуть у телеграм-каналі https://t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування за тегом #фінансування_оперативно.

Звертаємо увагу, Фонд здійснює перерахування коштів для виплати допомог працівникам на рахунок страхувальника (роботодавця), який має здійснити виплату у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від ФССУ.

Дізнатись, чи вже перераховано кошти роботодавцю, застраховані особи можуть з щоденної звітності Фонду про стан фінансування страхувальників у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь