Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

З 01 травня 2020 року відбулась індексація пенсій

Дата: 14.05.2020 10:49
Кількість переглядів: 419

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

З 1 травня 2020 року показник середньої заробітної плати, з якої обчислюється розмір пенсії, становить 4888,83 грн. (4404,35 х 1,11).      

Застосовується він для обчислення пенсій:

- за Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” №1058;

- відповідно до статті 59 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” №796 у розмірі відшкодування фактичних збитків військовослужбовцям, призваним на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробовувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби (військових зборів) і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, і пенсій у зв’язку з втратою годувальника за таких осіб;

- за Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб” №2262 для осіб з інвалідністю із числа військовослужбовців строкової служби та членам їхніх сімей у зв’язку з втратою годувальника.

Сума підвищення в результаті перерахунку пенсії  становить не менше 100 гривень. У випадку коли розмір підвищення недосягає цієї суми, встановлюється доплата.

Під час обчислення пенсій відповідно до статті 54 Закону України №796 у розмірі відшкодування фактичних збитків, окрім військовослужбовців і пенсій у зв’язку з втратою годувальника за таких осіб із числа осіб з інвалідністю - учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, враховується показник 1206,25 грн. (1086,70 х 1,11).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь