Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Полтавські пенсіонери старше 80-ти років почали отримувати щомісячну компенсацію до пенсії

Дата: 16.04.2020 15:55
Кількість переглядів: 574

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

8 квітня 2020 року, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020  №251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році” пенсіонери старше 80-ти років почали одержувати щомісячні компенсаційні виплати до пенсії.

Згідно з урядовим рішенням компенсаційну виплату до 500 гривень призначатимуть пенсіонерам, які досягли віку 80 років і старше, але при цьому розмір їх пенсії не перевищує 9205 гривень. Разом з тим після встановлення щомісячної виплати пенсія теж не повинна перевищувати 9205 гривень. Крім того, окрему увагу приділили людям старше 80 років, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки. У таких громадян мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2600 гривень.

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області провели відповідні перерахунки для 57,7 тисяч пенсіонерів, які досягли віку 80 років, виготовили виплатні відомості, які передали банкам та відділенням АТ “Укрпошта”.

Як виявилося, діапазон підвищення пенсій – досить широкий. Наприклад, мінімальний розмір компенсаційних виплат (до 50 грн) – у 13-ти осіб. Найбільша кількість людей даної категорії – 50656 – одержуватимуть від 450 грн до 500 грн. Таких, яким доплачуватимуть від 950 грн до 1000 грн на Полтавщині налічується 110 осіб, а понад тисячу гривень будуть одержувати 26 громадян поважного віку з великим страховим стажем.

Іншим пенсіонерам відповідна щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватись після досягнення ними 80-річного віку. Пенсіонери старше 80-ти років отримають додаткові кошти у визначену їм дату виплати разом з пенсією за квітень. Пенсії надійдуть одержувачам на рахунки в уповноважених банках або будуть доставлені листоношами АТ “Укрпошта” додому.  

8 квітня 2020 року, Головне управління Пенсійного фонду області спрямувало до банківських установ і поштових відділень 433,7 млн грн, що становить майже 32% місячної потреби. Таким чином, відділення зв’язку забезпечені готівкою і фінансуються наперед,  а банки фінансуються щодня.

Також Пенсійному фонду України доручено у квітні 2020 року забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1000 гривень пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5000 гривень. Передбачено також встановлення мінімальної пенсійної виплати на рівні 2100 грн.

Особам, які мають страховий стаж 30 років жінки та 35 років чоловіки виплата буде розпочата невідкладно після внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

Крім того, визначено дату проведення індексації пенсій у 2020 році: це– 1травня.

Виплата перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги буде проведена в установленому порядку через уповноважені банки або доставлена додому листоношами АТ “Укрпошта”.

Усі перерахунки буде здійснено автоматично, за матеріалами пенсійних справ. Звертатись до Пенсійного фонду з заявами про проведення перерахунків непотрібно.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь