Важлива інформація для іноземних громадян!

Дата: 07.04.2020 16:51
Кількість переглядів: 456

За інформацією Управління ДМС України в Полтавській області

У зв’язку із введенням карантину до іноземців та осіб без громадянства, які не змогли виїхати за межі України або не змогли звернутися до територіальних органів/підрозділів Державної міграційної служби України із заявою про продовження строку перебування на території України та/або про обмін посвідки на тимчасове/постійне проживання, НЕ БУДЕ ЗАСТОСОВУВАТИСЯ адміністративна відповідальність за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, якщо такі порушення настали в період чи внаслідок встановлення карантину.

Важливо, що зазначені норми стосуються виключно іноземців та осіб без громадянства, які станом на початок карантинних заходів перебувають в Україні на законних підставах.

ОБСЛУГОВУВАННЯ іноземних громадян на період карантину здійснюється лише у ВИКЛЮЧНИХ ВИПАДКАХ:

- посвідок на тимчасове і постійне проживання для іноземців та осіб без громадянства, у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг.

Крім того, на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

Міграційна служба Полтавщини вкотре закликає громадян України, іноземців та осіб без громадянства у період карантинних заходів утриматися від відвідування підрозділів без нагальної потреби!

Радимо стежити за оновленнями на офіційному веб-сайті ДМС та офіційній сторінці Міграційної служби Полтавщини у соцмережі Facebook, де ми будемо оперативно інформувати вас про поточну ситуацію та усі зміни у діяльності міграційної служби під час карантину.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь