Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Звернення селищного голови

Дата: 25.03.2020 17:14
Кількість переглядів: 1145

Шановні жителі Чорнухинської громади!

Ми усі разом переживаємо ситуацію, яка склалася із поширенням нової гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території України, спричиненої коронавірусом SARS-COV-2.

Хотілося узагальнити та повідомити про заходи, які постійно проводяться Чорнухинською селищною радою.

Так, як КНП «Чорнухинська районна лікарня» та КНП «Чорнухинський центр первинної медико-санітарної допомоги» у підпорядкуванні районної влади, тому діє повна співпраця та координація дій з райдержадміністрацією та районною радою.

Перші наради та зустрічі відповідальних осіб були проведені ще до оголошення карантину будь яких вказівок з боку вищих органів державної влади. На них обговорювалося питання готовності та плану дій щодо ліквідації можливого поширення інфекції.

Відбулося два засідання комісії виконавчого комітету з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких були прийняті рішення щодо закриття усіх освітніх закладів, скасування культурно-мистецьких та спортивних заходів, закриття торгівельних закладів, окрім продуктових, аптечних, банківських установ, переведення комунальних закладів на дистанційну роботу, обмежено органами виконавчого комітету прийом громадян тощо.

Ще у місяці лютому 2020 року Чорнухинською селищною радою, рішенням чергової сесії, було надано матеріальну підтримку ЦРЛ та ПМСД на суму більше двох мільйонів гривень.

Тому говорити, що на даний час немає коштів – не потрібно.

Так, ці кошти були затверджені на інші напрямки, але у зв’язку з ситуацією, яка склалася, селищною радою надано дозвіл на наближення, зміну цільового призначення коштів для оперативного реагування на загрозу. На даний час проблема більше у відсутності засобів захисту, адже фактично їх просто нема де купити. А якщо десь і є, то за «космічною» ціною.

На даний час для першочергових протиепідеміологічних заходів закуплено медичні маски, респіратори, захисні костюми, рукавиці, окуляри, дезінфікуючі розчини. Звичайно, цього недостатньо, але в черзі на отримання перебувають лікарські засоби першої медичної допомоги, антибіотики, жарознижуючі, чекаємо на марлю для пошиву пов’язок.

Дезинфікуючими засобами забезпечено всі комунальні установи селищної ради. Проводиться санітарна обробка громадських місць в смт Чорнухи.

Крім того з матеріального резерву селищної ради виділено кошти в сумі 30000 грн та закуплено захисні костюми, дезінфікуючі засоби, респіратори, рукавиці, окуляри. Залучено с/г виробників, підприємців громади, які перераховують кошти на спец рахунок селищної ради для закупівлі засобів індивідуального захисту , необхідних лікарських засобів та медичних виробів.

Всі громадяни які приїхали із-за кордону перебувають на  самоізоляції, контролюються медичними працівниками та поліцією.

Але хочу звернутися до кожного жителя  та гостя громади.

Поставтеся  до карантинних заходів серйозно.

У зв’язку із введеними заходами держава, підприємства, бізнес та й усі ми отримуємо колосальні збитки.

Все це заради збереження життя і здоров’я усіх нас.

Однак все це зведеться нанівець, якщо ми не будемо виконувати елементарних правил поведінки, а саме: максимально самоізолюйтесь, виходьте з дому тільки у надважливих справах, ходіть у магазин тільки по потребі.

Виконуйте правила особистої гігієни.

Бережіть себе та свої сім’ї.

Разом здолаємо будь які загрози.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь