Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відбулося 15 засідання виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради

Дата: 17.02.2020 11:17
Кількість переглядів: 694

14 лютого 2020 року відбулося п’ятнадцяте засідання виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради. На засіданні були присутні члени виконкому, начальники відділів, структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради. Вів засідання голова виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Олександр Василенко.

Із проектом рішення «Про затвердження звіту про виконання бюджету об’єднаної територіальної громади за 2019 рік» присутніх ознайомила начальник фінансового відділу Валентина Лукашенко, яка повідомила, що виконання доходної частини бюджету Чорнухинської селищної ради за 2019 рік забезпечено у сумі 85114,4 тис. грн. Надходження по загальному фонду бюджету складають 80924,0 тис.грн., що складає 105,96 відсотки до планових показників на відповідний період (план 76370,7 тис.грн.), та спеціальному фонду – 4190,4 тис.грн.(при плані 2418,7 тис.грн. або 173,2 відсотки). За 2019 рік надходження загального фонду бюджету об’єднаної територіальної громади селищного бюджету більше на 55373,5 тис.грн. від надходжень за 2018 рік до бюджетів сільських, селищної рад, які ввійшли до об’єднаної громади (фактично надійшло за 2018 рік – 24521,3 тис.грн.). Доходи бюджету об’єднаної територіальної громади значно виросли за рахунок податкових та неподаткових надходжень, міжбюджетних трансфертів, які в 2018 році зараховувались до районного бюджету. Таких доходів в 2019 році до бюджету об’єднаної територіальної громади надійшло 50908,1 тис.грн., в тому числі: - податку на доходи  фізичних осіб – 27406,4 тис.грн., податку на прибуток підприємств – 11,3 тис.грн., рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення (нафти, газу, газового конденсату – 2%) – 368,3 тис.грн., міжбюджетних трансфертів з державного та інших місцевих бюджетів – 23122,5 тис.грн.

Додатковим джерелом надходжень до бюджету громади в 2019 році є субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад – 4473,6 тис.грн.

З інформацією «Про розгляд земельних питань з дотриманням вимог земельного законодавства на території Чорнухинської об’єднаної територіальної громади у 2019 році» виступила начальник відділу комунальної власності та земельних відносин виконкому селищної ради Наталія Шило, яка повідомила, що за 2019 рік відділом комунальної власності та земельних відносин виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради прийнято, зареєстровано, вивчено та підготовлено до розгляду сесії Чорнухинської селищної ради 1455 звернень від юридичних та фізичних осіб.

У відповідності до заяв, що надійшли, підготовлено та прийнято 930 рішень селищної ради у 2019 році.

У 2019 році проведено 4 земельні аукціони. Шляхом проведення земельних торгів у формі аукціону продано право оренди (річний розмір орендної плати) на 4 земельні ділянки. Надходження до селищного бюджету від продажу права оренди земельних ділянок становить 339172,75 грн.

З інформацією «Про результати роботи закладів культури громади у 2019 році та завдання на 2020 рік» перед присутніми виступив завідувач сектору культури, туризму та охорони культурної спадщини виконкому селищної ради Віталій Кусков, який повідомив, що на сьогодні в громаді функціонують: КЗ «Центр культури і дозвілля», 15 сільських клубних закладів, які є філіями комунального закладу, Публічна бібліотека ім.Г.С.Сковороди, 12 сільських бібліотек-філіалів, КЗ «Дитяча мистецька школа».

Діяльність установ, закладів культури і мистецтв на достатньому рівні забезпечила задоволення культурних потреб населення. При 16-ти клубних закладах  працює більше 120 клубних формувань, які налічують більше 1200 учасників. У 2019 році проведено близько 30 заходів, Дні сіл проведено практично в усіх населених пунктах громади, на високому рівні організовано та проведено День селища.

При КЗ «Центр культури і дозвілля» функціонує 7 колективів, які носять звання «народний» (зразковий) аматорський колектив. Це: народний хоровий колектив ім. І.М.Гаврися (кер.Марченко О.О.), народний оркестр народних інструментів (кер. Рудич А.І.), народна агітаційно-художня бригада «Чорнушанка» (кер.Кускова В.М.), народний театральний колектив (кер.Жерноклєєва Н.В.), зразковий хореографічний колектив «Водограй» (кер.Підлісна Р.І.), зразковий колектив народного танцю «Весна» (кер.Хижняк Л.В.), зразковий духовий оркестр (кер. Ковган О.В.). Поруч з цим при Харсіцькому СБК функціонує народний чоловічий квартет «Пісенне джерело» (кер.Хижняк М.О.), при Постав-Муківському СБК – народний фольклорний колектив «Червона хустина» (кер.Можчіль В.П.), при Гільцівському СБК – народний духовий оркестр (кер.Кучерявий О.В.).

Головним завданням закладів культури громади на 2020 рік є і залишається надання повноцінних та якісних культурно-освітніх і бібліотечних послуг для мешканців Сковородинівського краю, проведення ремонтних робіт та розвиток матеріально-технічної бази закладів культури, організація та проведення Днів сіл та селища, державних свят.

Протягом року КЗ «Центр культури і дозвілля», сільськими будинками культури буде проведено звітні концерти, які розпочнуться з березня 2020 року. КЗ «Дитяча мистецька школа» продовжить культурно-просвітницький тур по населеним пунктам громади. З виїзними концертами планують відвідати усі куточки громади і працівники Центру культури і дозвілля.

Також члени виконкому розглянули питання «Про створення Координаційної ради з питань розвитку підприємництва при виконавчому комітеті  Чорнухинської селищної ради та затвердження її персонального складу», «Про надання одноразової матеріальної допомоги», «Про взяття громадян Чорнухинської об’єднаної територіальної громади на квартирний облік у 2020 році» та інші.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь