Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відбулося 14 засідання виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради

Дата: 22.01.2020 11:06
Кількість переглядів: 1304

21 січня 2020 року відбулося чотирнадцяте засідання виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради. На засіданні були присутні члени виконкому, начальники відділів, структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради. Вів засідання голова виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Олександр Василенко.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту, член виконкому селищної ради Ірина Семегал виступила із звітом про роботу закладів освіти Чорнухинської селищної ради у 2019 році. Вона повідомила, що мережа дошкільної освіти Чорнухинської селищної ради складається з 9 закладів, в яких виховується 268 дітей, що становить 78% від загальної кількості дітей дошкільного віку до 6 років. Охоплення дошкільного віку дітей 3-6 (7) років становить 88 %. Середня наповнюваність груп – 17 дітей. На 100 місць припадає 75 дітей. В закладах дошкільної освіти виховується 101 дитина пільгових категорій.

Протягом 2019 року в закладах загальної середньої освіти проведено заходи:

  • Мокиївський ліцей (капітальний ремонт покрівлі – 1354,4 тис.грн., поточний ремонт – 8585,00 грн.);
  • Кізлівський ліцей імені В.П.Лугового (поточний ремонт приміщення - утеплення фасаду однієї стіни та встановлення рекуператорів в 4-х класних кімнатах 277,2 тис.грн., придбання мультимедійного обладнання шляхом співфінансування, придбання меблів для шкільної їдальні – 32 тис. грн.);
  • Чорнухинський ліцей імені Г.С.Сковороди (придбання шкільних меблів – 198000,00 грн.; поточний ремонт приміщення – 12 70,00 грн.; придбання мультимедійного обладнання шляхом співфінансування; придбання оргтехніки – 8500,00 грн.);
  • Вороньківський ліцей імені О.Д.Перелета (реконструкція вентиляційної системи - 700,00 грн., поточний ремонт - 11030,00 грн., встановлення системи очищення води – 98 тис. грн.);
  • Гілецький ліцей (поточний ремонт - 8399,00 грн.);
  • Білоусівська початкова школа (поточний ремонт - 3761,00 грн.);
  • Мелехівська філія Вороньківського ліцею імені О.Д.Перелета (поточний ремонт - 16617,00 грн.);
  • Харсіцька філія Чорнухинського ліцею імені Г.С.Сковороди (поточний ремонт - 5503,00 грн.).

     Всього освоєно коштів – 3 млн.200 тис. грн.

Для створення нового освітнього середовища, забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти в частині «Нова українська школа», перші класи закладів загальної середньої освіти громади в 2019 році забезпечені сучасними меблями, мультимедійним обладнанням та дидактичними матеріалами на суму - 97,1 тис. грн.

Для забезпечення безперебійного проходження освітнього процесу проведено підготовку паливно-енергетичних господарств закладів освіти в осінньо-зимовий період. Виконано поточні ремонтні роботи в приміщеннях теплогенераторних та котельнях, проведено щорічну повірку та технічний огляд газовикористовуючого обладнання. В 3 закладах освіти (Мокиївський ліцей, Харсіцька філія Чорнухинського ліцею імені Г.С.Сковороди, Гілецький ЗДО «Берізка») придбано твердопаливні котли та здійснено переобладнання котелень, забезпечено закупівлю та заготівлю дров на загальну суму 563,9 тис. грн.

Також начальник відділу освіти, молоді та спорту, член виконкому селищної ради Ірина Семегал ознайомила присутніх із питанням «Про матеріальне забезпечення спортивних заходів та участі у них спортсменів, тренерів та інших учасників спортивних заходів». Запропонувала затвердити норми грошових витрат на харчування при проведенні спортивних заходів різних рівнів для спортсменів, тренерів та інших учасників з розрахунку на добу для однієї особи: 

  • в межах району – 60, 00 грн.;
  • в межах області – 90,00 грн.;
  • участь у Всеукраїнських змаганнях - 90 грн. та витрати на проїзд та проживання відповідно до авансового звіту.

Члени виконкому прийняли рішення з питань «Про організацію харчування дітей та розмір батьківської плати за харчування у закладах дошкільної освіти Чорнухинської селищної ради в 2020 році», «Про організацію харчування здобувачів освіти в закладах загальної середньої освіти Чорнухинської селищної ради в 2020 році».

З питанням «Про зобов’язання виконавчого комітету селищної ради щодо забезпечення безоплатним житлом фахівців з вищою медичною освітою» присутніх ознайомила начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету селищної ради Лена Лобко, яка повідомила, що необхідно взяти зобов’язання стосовно забезпечення молодих фахівців з вищою освітою (лікар-педіатр, лікар-терапевт) на строк, не менше ніж три роки, безоплатним користуванням житлом з опаленням у межах встановлених норм.

«Про затвердження Положення про нагородження Грамотою сектору культури , туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради працівників закладів культури Чорнухинської селищної ради» присутніх поінформував завідувач сектору культури, туризму та охорони культурної спадщини виконкому селищної ради Віталій Кусков.

З інформацією «Про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до Чорнухинської селищної ради за 2019 рік» виступила начальник відділу організаційної та кадрової роботи виконкому селищної ради Оксана Соляник.

Члени виконкому розглянули ряд інших питань. По всіх питаннях порядку денного засідання прийняті відповідні рішення.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь