Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відбулося 13 засідання виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради

Дата: 19.12.2019 10:21
Кількість переглядів: 887

18 грудня 2019 року відбулося тринадцяте засідання виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради. На засіданні були присутні члени виконкому, начальники відділів, структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради. Вів засідання голова виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Олександр Василенко.

Начальник відділу фінансів, член виконкому селищної ради Валентина Лукашенко ознайомила присутніх із проектами рішень про бюджет Чорнухинської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік. Вона повідомила, що пріоритетами розвитку галузі освіти визначено поліпшення якості освіти, умов утримання та соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, організація оздоровлення учнів в пришкільних та оздоровчих таборах, забезпечення позашкільної освіти.

Пріоритетними завданнями у сфері соціального захисту та соціального забезпечення є підвищення ефективності управління бюджетними коштами на державну підтримку соціально вразливих верств населення, подальше реформування сфери надання соціальних послуг та соціального захисту, пропаганда та формування здорового способу життя, забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, укріплення сім’ї.

Важливим завданням залишається проведення повноцінного оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, створення умов для інтелектуального самовдосконалення та творчого розвитку особистості.

У галузі культури та фізичної культури і спорту перевагами є популяризація народної творчості та проведення культурно-мистецьких заходів, збереження і примноження духовних та культурних здобутків українського народу, розвиток театрально-видовищних закладів, всебічне фізичне виховання та становлення здорової нації, забезпечення розвитку здібностей населення в обраному виді спорту, створення необхідних умов для гармонійного виховання, фізичного розвитку дітей та молоді.

Не менш важливим є будівництво та регіональний розвиток території громади: будівництво, реконструкція та реставрація закладів комунальної власності громади, а саме освітніх установ та закладів, медичних установ та закладів, установ та закладів культури, споруд, установ та закладів фізичної культури і спорту та інших об’єктів соціальної та виробничої інфраструктури комунальної власності.

З питанням про проект рішення «Про план соціально-економічного розвитку Чорнухинської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік» виступила начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконкому селищної ради Олена Пенцко, яка повідомила, що план розроблено на основі аналізу поточної соціально-економічної ситуації, що склалася на території Чорнухинської громади, з урахуванням місцевих особливостей, потреб, можливостей та ресурсів. Пріоритетні напрямки розвитку Чорнухинської об’єднаної територіальної громади визначено на основі опитування населення, проведеного протягом серпня 2019 року, з урахуванням пропозицій депутатського корпусу та членів виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради.

План розроблено з метою виробити та реалізувати єдину місцеву політику сталого соціально-економічного розвитку та забезпечення високої якості життя на території Чорнухинської громади, створення можливостей для розвитку людського капіталу, його самореалізації, збереження місцевої самобутності та культурно-історичної спадщини. План має забезпечити оперативне реагування виконавчих органів Чорнухинської селищної ради на виклики, що з’являються перед місцевою громадою в процесі реалізації секторальних та адміністративних реформ.

Начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансової звітності – головний бухгалтер, член виконкому селищної ради Лариса Кушвид ознайомила із питаннями «Про Програму зайнятості населення Чорнухинської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік», «Про Програму інформатизації Чорнухинської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік», «Про Програму відзначення пам’ятних дат, ювілеїв та інших заходів Чорнухинської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік», «Про Програму благоустрою населених пунктів Чорнухинської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік».

Начальник відділу освіти, молоді та спорту, член виконкому селищної ради Ірина Семегал розповіла присутнім «Про Програму організації харчування дітей пільгових категорій у закладах загальної середньої та дошкільної освіти на 2020 рік», «Про Програму з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2020 рік», «Про Цільову програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2020 рік», «Про Програму оздоровлення та відпочинку дітей Чорнухинської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік», «Про Програму розвитку фізичної культури і спорту на території Чорнухинської селищної об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки в новій редакції».

Керуючий справами (секретар) виконкому селищної ради Тетяна Танчик ознайомила присутніх із питаннями «Про план роботи виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради на І квартал», «Про план роботи виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради на 2020 рік».

По всіх питаннях порядку денного засідання прийняті відповідні рішення.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь