Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Стежками мандрівного філософа

Дата: 25.07.2019 10:55
Кількість переглядів: 1345

23 липня 2019 року у селищі Чорнухи пройшло засідання круглого столу з питань опрацювання та апробації міжрегіонального маршруту «Стежками мандрівного філософа» (присвяченого Г.С. Сковороді) в рамках якого презентовано об’єкти  показу у Полтавській, Сумській та Харківській областях.

Розпочали захід покладанням квітів до погруддя Григорію Сковороді на території Чорнухинського літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди.

З вітальним словом до присутніх звернулися виконуючий обов’язки селищного голови Микола Турчин, директор Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації Валентина Вождаєнко, завідувач сектору культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Віталій Кусков.

Потім учасники круглого столу переглянули тематичне театралізоване дійство за участю працівників та учасників художньої самодіяльності районного Центру культури і дозвілля, відвідали рекреаційно-паркову зону «Сад божественних пісень», садибу Григорія Сковороди та експозицію літературної частини музею.

Роботу круглого столу продовжили у залі засідань Чорнухинської райдержадміністрації. Тут гостей Чорнухинського краю привітала голова районної ради Надія Кривчун.  Презентацію об’єктів показу у Полтавській, Сумській та Харківській областях провели – заступник начальник відділу розвитку туризму та музейної справи управління розвитком туризму, музейної справи та охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму Лілія Федорченко,начальник відділу туризму та промоцій Сумської облдержадміністрації Юрій Гладенко, керівник Обласного комунального закладу «Харківський обласний туристично-інформаційний центр» Валентина Холодок.

Про роботу у напрямку розвитку і розширення туристичної інфраструктури Чорнухинського району розповіла начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Олена Пенцко.

По завершенні, учасники круглого столу обмінялися враженнями від перебування на батьківщині Г.С.Сковороди, обговорили перспективи подальшої співпраці.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь