Про заборону спалювання сухої рослинності та сміття

Дата: 17.07.2024 14:00
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

Шановні жителі Чорнухинської громади!

Чорнухинська селищна рада закликає не спалювати суху рослинність та сміття, оберігати власне здоров’я та здоров’я оточуючих від шкідливого впливу задимленого повітря!

Під час горіння сухої рослинності у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які завдають значної шкоди здоров’ю людини. Мікрочастинки диму, до складу яких входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, діоксин та ін., потрапляючи у легені, можуть провокувати хвороби органів дихання – астми, бронхіти, тонзиліти, і навіть спричиняти онкологічні захворювання.

Важливо, що у період дії воєнного стану в Україні спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій. У статті 113 Кримінального кодексу України «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і «навмисні підпали», зокрема й сухої рослинності. Відтепер такі дії розцінюються як злочин, за який передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

У зв’язку з вищезазначеним, звертаємося до громадян та юридичних осіб з проханням, дотримуватися правил пожежної безпеки, відмовитися від спалювання сміття й рослинних залишків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь