Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відбір проєктів

Дата: 26.04.2024 08:10
Кількість переглядів: 66

Відділ економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради здійснює попередню оцінку поданого проєкту з метою його перевірки на предмет:

- відповідності ініціативи Положенню про громадський бюджет Чорнухинської селищної територіальної громади (надалі - Положення) та Параметрам громадського бюджету (додаток 1);

- належного оформлення, що відповідає нормам Положення;

- відповідності підписів підтримки проєкту встановленим вимогам;

- відсутності ознак комерційного проєкту та особистої вигоди заявника.

У випадку, якщо форма проєкту є неповною або заповненою з помилками, представник відділу економічного розвитку та інвестицій у телефонному режимі або електронною поштою повідомляє про це автора проєкту. Автор проєкту протягом десяти календарних днів з дня отримання відповідного повідомлення надає необхідну інформацію або вносить корективи у проєкт.

Проєкти, автори яких протягом установленого терміну не надали необхідної інформації, або не внесли необхідні корективи у проєкт, не можуть бути допущеними до участі в конкурсі. Зазначені проєкти вважаються такими, що не пройшли попередню оцінку.

У разі позитивної попередньої оцінки та відсутності зауважень, відділ економічного розвитку та інвестицій передає проєкт на оцінку фінансовому відділу та відповідному галузевому підрозділу виконавчих органів селищної ради, який відповідатиме за реалізацію проєкту у разі його перемоги на конкурсі (далі – відповідальний підрозділ) для оцінки нормативних та бюджетних можливостей його практичної реалізації, актуальності та сталості його результатів.

Відповідальний підрозділ протягом трьох календарних днів з дня отримання копії проєкту, що пройшов попередню оцінку, формує Звіт про аналіз проєкту згідно з додатком 4 до Положення та передає його на розгляд Комісії.

Комісія на підставі звіту про аналіз проєкту готує висновок щодо прийняття проєкту до голосування для реалізації за формою додатку 5.

Перелік допущених до голосування проєктів, із зазначенням закріпленого за кожним проєктом відповідального підрозділу затверджуються розпорядженням селищного голови.

При виявленні двох і більше схожих проєктів, Комісія має право рекомендувати авторам їх об’єднати. Об’єднання проєктів здійснюється шляхом створення нового проєкту. При виявленні двох і більше проєктів, що суперечать один одному, Комісія має право зняти їх з розгляду.

Вносити зміни до проєктів можуть лише автори відповідних проєктів.

Комісія може прийняти рішення щодо відмови у прийнятті проєкту для голосування з наступних причин:

- автор проєкту надав неправдиві відомості про себе;

- проєкт суперечить законодавству України;

- проєкт має незавершений характер (виконання одного із заходів в майбутньому вимагатиме прийняття подальших заходів та/або потребуватиме додаткового виділення коштів з бюджету Чорнухинської селищної територіальної громади);

- реалізація проєкту планується на об’єктах приватної власності;

- у рамках проєкту передбачені витрати на утримання та обслуговування у сумі, що перевищує вартість реалізації проєкту;

- проєкт не відповідає нормам Положення.

Проєкти, щодо яких Комісією здійснено обґрунтований висновок щодо недопущення їх до голосування, участь у голосуванні брати не можуть.

Усі проєкти, що отримали позитивну оцінку Комісії, публікуються у електронній системі не пізніше ніж за 5 календарних днів до початку голосування.

Перелік усіх проєктів, що розглядалися Комісією разом із звітами про аналіз проєктів та висновками щодо прийняття проєкту до голосування, надається селищному голові та розміщається на офіційному веб-сайті Чорнухинської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь