Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Основні вимоги щодо реалізації садивного матеріалу

Дата: 04.03.2024 09:20
Кількість переглядів: 93

За інформацією відділу насінництва, розсадництва та якості зерна Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області

Фото без опису

З приходом веснизростає попит на садивнийматеріалплодових культур. З’являється все більше бажаючих придбати якіснісаджанці плодових, ягідних, горіхоплідних культур, винограду і тд., якіхочуть  мати екологічно чисту продукцію, щоб потім спожити вирощені власними руками плоди власного урожаю. Існує ряд  вимог щодо реалізації даної продукції.

То ж кожен підприємець  має  гарантувати якість товару, що реалізує,не допускати продажу са-дивного матеріалу сумнівного походження , неухильно дотримуватися  вимог законодавства  у сфері насінництва і розсадництва. Це дає змогу значною мірою уберегтися від поширення неякіс-ного насіння та саджанців.

З метою попередження правопорушень законодавства України у сферах насінництва та розсадни-цтва, охорони прав на сорти рослин та запобігання обігу контрафактного насіння  та садивного ма-теріалу ,спеціалісти управління фітосанітарної безпеки, відділу контролю у сфері насінництва, роз-садництва та якості зерна Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області   постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, діяльність яких передбачає  роздрібну торгівлю насінням овочевих культур та садивного матеріалу. Та на-дають консультативну підтримку з питань дотримання нормативно-правових актів у сферах насін-ництва,розсадництвата охорони прав на сорти рослин (ел. адреса:  lohv_nasinnya@ukr.net).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь