Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відзначили 301-у річницю від дня народження Григорія Сковороди

Дата: 03.12.2023 08:00
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

01 грудня 2023 року чорнухинці відзначили 301-у річницю від дня народження славного земляка, філософа та просвітителя Григорія Сковороди.

З нагоди цього у галереї мистецтв Чорнухинського літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди відбулися тематичні заходи на яких земляки філософа переглянули відеонарис про історію створення та розвитку музейного комплексу починаючи з 1972 року і до сьогодні. Працівники та учасники художньої самодіяльності Центру культури і дозвілля, учні дитячої мистецької школи підготували для глядачів концертну програму, яка наповнена філософським і творчим спадком нашого перворозума. Згадали на заході і про захисників України, які загинули захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави, пам’ять про них вшанували хвилиною мовчання.

Привітав усіх присутніх на святі глядачів заступник селищного голови Микола Турчин, який наголосив на важливості застосування у повсякденному спілкуванні філософських ідей і життєвих цінностей Григорія Сковороди у сучасному світі, особливо в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Також в рамках тематичних заходів у галереї мистецтв розгорнуто виставку живопису «Світи Григорія Сковороди» на якій представлена добірка пейзажів, портретів та сюжетних композицій українських художників. Частина робіт – це картини, залишені художниками для музею після Всеукраїнської виставки до 300-річчя від дня народження філософа, частина – роботи учасників пленеру художників «Чорнухинська Сковородіана», а також роботи учасників (учнів загальноосвітніх закладів громади) щорічного конкурсу знавців творчої спадщини Г.Сковороди «Іду за Сковородою».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь