Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

ГОЛОВНИЙ СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР МВС ІНФОРМУЄ

Дата: 25.10.2023 14:07
Кількість переглядів: 141

Фото без опису
Інформуємо, що 22 жовтня 2023 року набирає чинності Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Литовської Республіки про взаємне визнання та обмін посвідчень водія, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2023 року No 868 (далі – Угода).
Угода укладена на невизначений строк. Текст Угоди розміщено за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/440_001-23#Text.

Угодою передбачено проведення обміну посвідчень водія без складання теоретичного та практичного іспитів. Співвідношення категорій визначається на основі таблиць еквівалентності, що містяться в додатку ІІ до Угоди.
Для забезпечення передбаченої статтею 6 Угоди перевірки дійсності та справжності посвідчення водія, виданого в Литовській Республіці, ТСЦ МВС через РСЦ ГСЦ МВС необхідно направляти запит з використанням форми
«Обмін інформацією», що міститься в Додатку I до Угоди, (з обов’язковим додаванням фотокопії посвідчення водія) до Посольства Литовської Республіки в Україні (вул. Буслівська, 21, м. Київ, 01014) для подальшої передачі такого запиту компетентному органу Литовської Республіки (Державне підприємство «Regitra», Литва, ЛТ-02121, м. Вільнюс, вул. Лепкальньо, 97-а).
На виконання вимог статті 7 Угоди та розділу X Інструкції про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія, затвердженої наказом МВС від 07 грудня 2009 року  No 515, обміняне посвідчення водія, яке було видане в Литовській Республіці, необхідно направляти листом РСЦ ГСЦ МВС, що містить інформацію про проведений обмін на національне посвідчення водія, до Посольства Литовської Республіки в Україні для подальшої передачі компетентному органу Литовської Республіки (Державне підприємство «Regitra»).
Із зразками посвідчення водія Литовської Республіки можна ознайомитися в публічному онлайн-реєстрі PRADO (Public Register of Authentic identity and travel Documents Online) на офіційному вебсайті Ради Європейського Союзу та Ради Європи за посиланням https://www.consilium.europa.eu/prado/en/prado-
documents/LTU/F/docs-per-category.html.

ГОЛОВНИЙ СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР МВС
вул. Лук’янівська, 62, м. Київ, 04085, тел. (044) 374 10 02, e-mail: info@hsc.gov.ua,
код ЄДРПОУ 40109173


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь