Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

День усиновлення в Україні

Дата: 15.09.2023 09:37
Кількість переглядів: 161

Фото без опису

Цього року День усиновлення в Україні, який співпадає з великим православним святом Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, відзначається 17 вересня. 

Усиновлення – це особливе батьківство, благородний і непростий шлях до щасливої родини. Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які  потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих. Тому цей день став святом здійснення мрій, другим днем народження багатьох дітей та сімей.

Це  свято для  дітей, які отримали люблячих та дбайливих батьків. Це свято  сімей, які взяли на себе відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Існує декілька традиційних форм прийняття дитини на виховання у сім’ю, серед яких – усиновлення, опіка та піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу. За ступенем пріоритетності,  перше місце  серед форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених, батьківського піклування, займає усиновлення.      Наступною формою, яка забезпечує дітям можливість перебування в сім'ї, є опіка та піклування. Поряд з тим  набуває розвитку створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Дані форми виховання здатні забезпечити  комплексність виховного впливу на формування особистості  дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Тут вона набуває навичок і вмінь міжособистісних стосунків, засвоює позитивні зразки поведінки дорослих, розвиває прагнення до самовдосконалення.

Дякуємо всім усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям! Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця.  Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину.

Зичимо всім здоров’я, добра, благополуччя і миру!

Необхідну консультацію з питань сімейних форм виховання Вам надасть служба у справах дітей виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради, яка знаходиться за адресою: смт.Чорнухи вул.Центральна, 39, Лубенського району Полтавської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь