Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Представники Чорнухинської  територіальної  громади, однієї з восьми пілотних громад проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог», взяли участь у фахово-інформаційній поїздці до Баварії (Німеччина)

Дата: 22.08.2023 15:17
Кількість переглядів: 382

Фото без опису

Баварія – найбільша федеральна земля Німеччини, 85 % площі якої складає сільська місцевість, де зосереджена третина сільськогосподарського виробництва Німеччини. Тому питання розвитку сільських територій є пріоритетними для місцевого уряду.

Учасники поїздки зустрілися з представниками Міністерства продовольства, сільського господарства та лісового господарства Баварії, ознайомилися зі структурою та завданнями міністерства, планом земельного розвитку федеральної землі. Сьогодні Міністерство продовольства, сільського господарства та лісового господарства Баварії успішно втілює стратегії регіонального розвитку та управління земельними ресурсами, програми модернізації сільської місцевості, підтримує позиціонування регіону як бренду. Основними завданнями є підтримка сільського господарства, що орієнтоване на майбутнє, стала підтримка громад, реалізація державних проектів з урахуванням прав власності, створення рівноцінних умов для життя в селі і в місті.

В рамках заходу  учасники відвідали  Школу розвитку села та сільських територій  м. Тірхауптен. Школа створена як громадська організація і займається навчанням та супроводом громад у розробці концепцій сільського розвитку, які ґрунтуються на принципах відходу від планування згори і активізації населення шляхом участі в розробці та впровадженні заходів з розвитку територій.

Представники українських громад пройшли триденний курс підвищення кваліфікації з проєктного менеджменту в університеті прикладних наук Вайенштефан-Трісдорф.  В ході навчання детально ознайомилися з регіональними підходами до фінансування на основі інтегрованого сільського розвитку та залученням коштів ЄС в рамках реалізації програми LEADER, функціями та завданнями проектних менеджерів, основами регіонального маркетингу, прикладами диверсифікації сільських підприємств, принципами формування ланцюгів доданої вартості, інноваційними нішами та новими концепціями збуту в сільському господарстві.

Учасники відвідали органічне фермерське господарство, тваринницьку ферму, де ознайомилися з практикою налагодження сільськогосподарського виробництва та прямого маркетингу.

На завершення поїздки учасники делегації відвідали Баварські громади Вальтдурн та Ганбах, де ознайомилися з прикладами успішної  реалізації проектів регіонального розвитку, а представники українських громад презентували німецьким колегам свої громади та обговорили можливості налагодження подальшої співпраці.

Фахово-інформаційна поїздка відбулася завдяки Проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог», який реалізується за фінансової підтримки Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, Міністерством економіки України, Національною асоціацією сільськогосподарською дорадчих служб України та Всеукраїнською асоціацією громад.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь