Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 09.08.2023 09:55
Кількість переглядів: 90

 

Фото без опису

На Полтавщині електронними довірчими послугами від ДПС скористалися майже 11 тисяч осіб

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що протягом січня – липня 2023 року фахівцями сектору реєстрації користувачів сформовано 10978 сертифікатів відкритих ключів. Із них у відокремлених пунктах реєстрації (далі -  ВПР) м. Полтави – 7196 та м. Кременчука – 3782.

Електронні довірчі послуги найбільше надано юридичним особам – 2990,         у свою чергу фізичним особам – 2149 послуг. Суб’єкти господарської діяльності отримали ЕДП у м. Полтаві – 3315 та у м. Кременчук – 1824. Подали заяви про зміну статусу сертифіката відкритого ключа 971 заявників: у ВПР м. Полтави – 749, м. Кременчука – 222.

Тільки у липні поточного року працівники податкової служби сформували платникам 1152 сертифіката відкритих ключів, зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова.

Нагадуємо, що у податковій службі Полтавщини працює два відокремлених пункти реєстрації: один з них – у м. Полтаві, вул. Європейська, 155, поверх 1, зал     № 1, кімната 1, інший – у м. Кременчук, вул. Троїцька, 76, поверх 1, кімната 102.

За допомогою доступних електронних сервісів від ДПС України у платників є можливість повторного формування сертифікатів за електронним запитом (https://ca.tax.gov.ua/manage-certificates), який матиме строк чинності до 2 років,      а також дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО.

Користуватися електронними послугами ДПС легко, швидко та зручно!

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Яким чином обчислюється єдиний внесок новоствореними фізичними особами - підприємцями – платниками єдиного податку третьої групи?

Відповідно до частини першої ст. 7 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) нараховується:
для фізичних осіб – підприємців (крім фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) (крім електронних резидентів (е-резидентів), – на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).
У разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом № 2464. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску(п. 2 частини першої ст. 7 Закону № 2464);
для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування (крім електронних резидентів (е-резидентів), – на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом № 2464. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (п. 3 частини першої ст. 7 Закону № 2464).
Згідно з п.п. 298.1.2 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.
Таким чином для зареєстрованих в установленому законом порядку суб’єктів господарювання (новостворених), які протягом 10 календарних днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, перший звітний період починається з першого числа місяця, в якому відбулася державна реєстрація, та база нарахування єдиного внеску за цей місяць для них визначається у розмірі, визначеному такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом № 2464. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь