Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

До вересня пільговики можуть отримати невиплачені суми коштів на оплату житлово-комунальних послуг

Дата: 08.06.2023 14:30
Кількість переглядів: 99

Урядове рішення від 18 квітня нинішнього року врегулювало процедуру отримання невиплачених коштів на оплату житлово-комунальних послуг деяким пільговикам. Зокрема, йдеться про суми пільг, які обліковувалися з 1 червня по 20 грудня 2022 року і які не надійшли одержувачам через відсутність відповідних звернень.

Отже, цьогоріч з квітня по вересень одержувачі пільг можуть повернути залишки сум невиплачених пільг. Що для цього потрібно? Звернутися до органів Пенсійного фонду України із заявою, в якійзазначається:

- назва та реквізити документа, що дає право на пільги;

- реєстраційний номер облікової картки платника податків;

- серія та номер паспорта громадянина України / свідоцтва про народження /тимчасового посвідчення громадянина України, ким видано документ і дата його видачі;

- номер рахунка (за стандартом IBAN) та найменування банку, в якому відкрито рахунок.

У разі смерті пільговика, на обліковому записі якого на 1 червня 2022 року були зафіксовані залишки невиплачених коштів, отримати їх може член сім’ї,на якого поширювалися пільги і відомості про якого внесені доЄдиного державного автоматизованого реєстру осіб, що мають право на пільги. У такому випадку родич померлого теж повинен звернутися до органу Пенсійного фонду Україниіз заявою, в якій зазначити:

- власне ім’я та прізвище;

- реєстраційний номер облікової картки платника податків;

- реквізити документа, що посвідчує особу;

- номер рахунка (за стандартом IBAN) та найменування банку, в якому відкрито рахунок.

Окрім того, члени сім’ї померлого пільговика надають копії таких документів:

- свідоцтва про смерть пільговика;

- паспорта громадянина України або документа про народження, або тимчасового посвідчення громадянина України пільговика;

- реєстраційного номера облікової картки платника податків пільговика.

На жаль, трапляються випадки, коли сума пільг виплачена надміру. Серед причин таких прикрих фактів є зловживання з боку пільговика, неповідомлення одержувачем пільг уповноваженого органу про зміну обставин, які вплинули на розмір виплачених пільг тощо. Зрозуміло, що неправомірно одержані кошти повинні бути повернуті пільговиком на вимогу уповноваженого органу.

Також одержувачі пільг мають знати, що в деяких випадках виплата коштів можеприпинятися– зокрема, у разі смерті пільговика, у разі втрати права на пільгу, на час призначення житлової субсидії (з місяця, що настає за місяцем настання відповідної події) а також за заявою пільговика (з місяця, що настає за місяцем її подання, якщо інше не обумовлено заявою).

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь