Щодо припинення онлайн-трансляції камер відеоспостереження

Дата: 29.05.2023 15:30
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

У зв'язку з триваючою широкомасштабною збройною агресію російської федерації проти України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України „Про правовий режим воєнного стану” в Україні введено воєнний стан, строк дії якого було продовжено Указом Президента України від 1 травня 2023 року № 254/2023 „Про продовження строку дії воєнного стану в Україні” на 90 діб.

У зв’язку з постійними ракетними ударами та систематичним використанням дронів-камікадзе державою-агресором з метою знищення об’єктів енергетичної інфраструктури та руйнуванням цивільних об’єктів на території України, доцільно вжити заходів щодо припинення транслювання даних з камер відеоспостереження в мережу Інтернет.

Рекомендуємо вжити заходи організаційно-технічного характеру, що унеможливлять онлайн-трансляцію з камер відеоспостереження в мережу 1нтернет (веб-камер які здійснюють трансляцію в реальному часі з відкритим доступом), які розміщенні вздовж доріг, комунальних підприємств, у установах, організаціях, об’єктах промисловості, комерційних структурах тощо.

Також з метою унеможливлення злому веб-камер які здійснюють трансляцію в реальному часі особи, які адмініструють ці ресурси самостійно обирають та встановлюють паролі доступу до веб-камер. Паролі повинні відповідати політиці безпеки Інформаційного ресурсу або таким вимогам:

- довжина паролю повинна бути не менше 8 знаків і включати символи у верхньому та нижньому регістрах або цифри, чи спеціальні символи (@, #, $, &, *, % тощо);

- пароль не повинен включати такі поєднання символів, що легко обчислюються (імена, прізвища, дати народження, персональні ідентифікатори, найменування населених пунктів тощо), а також загальноприйнятих скорочень;

- при зміні паролю його нове значення повинне відрізнятися від попереднього не менше, ніж в 6 позиціях.

Метою вищезазначених заходів є забезпечення безпеки громадян на території громади під час воєнного стану та недопущення використання державою-агресором цих даних для корегування вогню, оскільки трансляція з камер відеоспостереження у мережу Інтернет залишається дієвим інструментом для ворога.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь