Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 28.04.2023 13:47
Кількість переглядів: 143

Понад 1 мільйон громадян зареєстровано фізичними особами – платниками податків

Станом на початок квітня 2023 року у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків Полтавської області обліковуються 1 368 035 осіб. Крім того, кількість фізичних осіб, які зареєстровані в окремому реєстрі, складає  3 065. Про це повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова.

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що за І квартал поточного року до контролюючих органів Полтавської області звернулося 15 204 громадянина для отримання картки платника податків, із яких 12 687 –  мешканці Полтавської області та 2 517 – мешканці інших регіонів України.

Для отримання відомостей про доходи з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків звернулося 6 767 громадян, із яких 6 262 –  платники Полтавської області, 505 – платники інших регіонів України.

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Як дізнатися про останні зміни у законодавстві

На офіційному порталі Державної податкової служби України  за посиланням  https://tax.gov.ua/ зайти на «Загальнодоступний інформаційно довідковий ресурс»., потім за посиланням https://zir.tax.gov.ua/ знайти «Останні зміни в законодавстві». Перейти за посиланням  https://zir.tax.gov.ua/main/lastupdate/ та зареєструватися на отримання інформації про останні зміни в законодавстві засобами електронної пошти, заповнивши Форму зворотного зв’язку (заповнити та відправити). Після реєстрації ви систематично будете отримувати на свою електронну адресу новини законодавства.

Додаткову  інформацію можна отримати:

на субсайті Головного управління ДПС  у Полтавській області вебпорталу ДПС  України  https://poltava.tax.gov.ua/

Більше інформації на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook

ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/TaxUkraine/

Підписуйтесь на канал інформування YouTube  

ГУ ДПС у Полтавській області https://www.youtube.com/channel/UCJaNYbzifm8Ib0fnBx8xAA

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Податковий календар на 1 травня 2023 року!

Останній день сплати плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за березень 2023 року.

Останній день сплати юридичними особами авансового внеску за І квартал 2023 року податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Останній день сплати юридичними особами авансового внеску за І квартал 2023 року транспортного податку.

Останній день сплати за березень  рентної плати за:

- користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

- користування радіочастотним ресурсом України;

- транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними     

- нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України;

-  транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України.

Останній день сплати єдиного податку з юридичних осіб платниками єдиного податку четвертої групи за І квартал 2023 року.

Останній день сплати єдиного податку з юридичних осіб платниками єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування за березень 2023 року.

Останній день сплати єдиного податку платниками ІІІ групи, які використовують особливості оподаткування у розмірі 2 відсотки доходу, за результатами декларацій поданих за березень 2023 року.

Останній день подання податкової декларації про майновий стан і доходи фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність за 2022 рік.

Останній день подання податкової декларації про майновий стан і доходи фізичними особами – підприємцями, крім тих що обрали спрощену систему оподаткування, за 2022 рік.

Останній день подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік.

Останній день сплати єдиного податку платниками ІV групи фізичними особами – підприємцями за І квартал 2023 року.

Останній день сплати плати за землю фізичними особами - підприємцями - власниками та землекористувачами земельних ділянок за березень 2023 року.

Останній день сплати за березень 2023 року податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів, нарахованих у вигляді:

 - процентів на поточний або депозитний банківський рахунок;

 - процентів на вклади члена кредитної спілки.

Останній день сплати за березень 2023 року податковим агентом податку на доходи фізичних осіб, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку.

Останній день сплати за березень 2023 року податковим агентом військового збору, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку.

 Головне управління ДПС у Полтавській області

Діалог і співпраця між  Податковою службою та Полтавським обласним центром зайнятості продовжується

Сьогодні відбулась робоча зустріч начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрія Якименка із заступником Полтавського обласного центру зайнятості Тетяною Разумовою. Головна мета проведеного заходу – обговорення напрямків співпраці щодо спілкування з роботодавцями про легалізацію трудових відносин, визначення проблемних питань та шляхів їх вирішення.

Учасники обговорили напрямки подальшої взаємодії та активізації співпраці із роботодавцями Полтавщини. Тетяна Разумова надала інформацію про державні програми, впроваджені як для підтримки бізнесу, так і для соціально незахищених представників населення, зокрема, молоді, внутрішньо переміщених осіб, інвалідів, учасників бойових дій. Метою вищезазначених програм є  створення нових робочих місць, офіційне оформлення трудових відносин, надання повного соціального пакету найманим працівникам протягом декількох років, своєчасна та у повному обсязі сплата податків і зборів – розвиток економіки нашої держави на шляху до перемоги.  

Андрій Якименко запропонував провести низку спільних семінарів із роботодавцями та представниками бізнесу з метою їх ознайомлення як із перевагами офіційного оформлення трудових відносин, так і з діючими програмами для підтримки бізнесу, які надаються державою. Тим самим підвищити рівень обізнаності роботодавців та закликати до легалізації трудових відносин.

На сьогодні об’єднання зусиль з іншими представниками органів державної влади з питань реалізації державної політики – головний вектор роботи податківців Полтавщини. Разом до перемоги!

                                                                        Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь