МІСТА ГЕРОЇВ: РІК ТОМУ СИЛИ ОБОРОНИ ЗВІЛЬНИЛИ ПІВНІЧНІ РЕГІОНИ УКРАЇНИ ВІД ОКУПАНТА

Дата: 25.03.2023 12:23
Кількість переглядів: 151

Міста Героїв: Рік тому Сили оборони звільнили північні регіони України від окупанта

Фото без опису

Впродовж місяця від початку березня 2022 року було звільнено понад 1000 населених пунктів. І в кожному з них живуть наші герої, тож у річницю звільнення півночі України в Офісі Президента започаткували кампанію «Міста Героїв».

Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року показало не лише нашому народу, але й усім у світі, що Україна може перемогти у цій війні. Українці побачили самі, ЩО вони можуть. Світ побачив, що Росія значно слабша, ніж про неї думали, і робить великі помилки.

Вигравши битву за Київ, українці виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Коли була захищена столиця, було захищене і державне життя України. Звільнивши північ, всі побачили, що окупанта можна вигнати. Продовживши цей рух по звільненню на півдні України – звільнивши Зміїний і населені пункти Херсонщини, а також на сході України – звільнивши території Харківщини, українці впевнені, що можуть звільнити всю свою землю.

Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей. Саме у тому першому досвіді наших людей, які побачили, що російська армія біжить з української землі.

Важливо, світ має знати, що Буча не одна. Фактично, в усіх містах і селах України, куди заходила російська армія, ми бачимо звірства, які скоювались проти людей. Тому ми прагнемо звільнити всю нашу землю, бо не можемо залишити жодного українського міста і села в російській неволі, бо це означає для наших людей те саме, що світ побачив вперше в Бучі та в інших містах і селах півночі після вигнання окупанта.

Кожен цивільний поруч із нашими військовими, прикордонниками та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста й села від окупантів.

Міста Героїв – це міста конкретних людей, які проявили сміливість, не залишили ближніх та вірили в Україну й долали ворога.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь