Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Програма USAID АГРО надасть добрива та насіння соняшника агровиробникам: з 1 березня триває реєстрація заявок у ДАР

Дата: 06.03.2023 15:31
Кількість переглядів: 103

Програма USAID АГРО надасть добрива та насіння соняшника агровиробникам: з 1 березня триває реєстрація заявок у ДАР

Агровиробники, які обробляють від 5 до 500 га, можуть отримати міндобрива або насіння соняшника від Програми USAID АГРО у межах ініціативи USAID на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна.

Щонайменше 6 800 агроММСП отримають загалом 6 тис тонн мінеральних добрив для підживлення озимих культур і основного та припосівного внесення на ярі культури, а також насіння соняшнику для класичної технології вирощування на площі 28 тис га.

Допомога буде надана за однією з трьох опцій на вибір заявника:

- АБО 1 тонну мінеральних добрив для підживлення озимих культур (Сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%)

- АБО 1 тонну мінеральних добрив для основного та припосівного внесення на ярі культури (Нітроамофоска NPK 16:16:16 або Карбамід (СО(NH2)2), Nitrogen 46,2%)

- АБО до 25 посівних одиниць насіння соняшнику компанії Лімагрейн (гібриди, призначені для класичної технології вирощування у розрахунку 1 посівна одиниця на 2 га).

Учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом.

Проект здійснюється у співпраці з Міністерство аграрної політики та продовольства України. Заявки приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 14 березня 2023.

Подати заявку можна в ДАР у розділі «Доступні програми» - «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника». Заявку за цим конкурсом можуть подати агровиробники, які:

• Зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства.

• Мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га, розташовані в наступних областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська.

• Зареєстровані у ДАР https://www.dar.gov.ua. Заявники зможуть обрати один з трьох видів допомоги: мінеральні добрива для підживлення озимих культур або мінеральні добрива для основного та припосівного внесення на ярі культури або насіння соняшнику.

• Відповідають іншим вимогам: не здійснюють господарську діяльність на окупованих територіях, території РФ та Республіки Білорусь; не є об’єктом санкцій відповідно до українського законодавства тощо (повний перелік вимог у ДАР).

 Корисні матеріали:

• Інструкція з реєстрації у ДАР (https://www.dar.gov.ua/cards-useful/yak-zareyestruvatysia)

• Інструкція щодо входу в кабінет та редагування інформації у ДАР (https://www.dar.gov.ua/cards.../yak-uvijty-ta-vidredaguvaty)

Контактна інформація ДАР:

Контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215; support@dar.gov.ua

#AGRI-Ukraine, #ЗерновіUA


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь