Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Міжнародна співпраця для аграрного розвитку громади

Дата: 24.01.2023 08:00
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

2022 року Чорнухинська територіальна громада стала однією з восьми пілотних громад – учасниць проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог» (APD), що реалізується у партнерстві Міністерства аграрної політики та продовольства України, Всеукраїнської асоціації громад та Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України «Дорада».  

Наприкінці року представники пілотних громад поряд з фахівцями  урядових організацій, асоціацій та наукових установ України взяли участь у робочій поїздці до Німеччини.

Учасники заходу зустрілись з представниками Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини, Союзу фермерів Німеччини, Товариства з управління та реалізації сільськогосподарських земель у Берліні, Асоціації міст та громад Бранденбургу, Міністерства інфраструктури й сільського господарства Тюрінгії, ознайомились з досвідом Німеччини у формуванні аграрної політики та політики розвитку сільських територій, управління земельними ресурсами та комунальним майном, обговорили проблеми та можливості розвитку сільських територій України на основі її аграрного потенціалу.  Представники пілотних громад Проекту відвідали  громаду Калау (земля Бранденбург), де ознайомились з практикою менеджменту земельних ресурсів, загальною структурою муніципального управління.

В грудні 2022 року на базі Городенківської громади (Івано-Франківська область) представники пілотних громад Проекту APD підготовку з агро-брендингу та агро-маркетингу територіальних громад. Учасники робочої поїздки напрацювали алгоритм розробки маркетингових стратегій сільських теритрій та опрацювали інструменти посилення консолідації аграріїв з місцевим самоврядуванням.    

Розпочато роботу над розробкою концепції ефективного управління сільськогосподарськими землями в муніципальній власності пілотних громад. 22.12.2022 відбулось тематичне засідання робочої групи проекту, в ході якого узагальнено принципи інтегрованого територіального управління земельними та водними ресурсами, застосування яких в процесі управління земельним фондом громад дозволять посилити ефективність використання внутрішніх інвестиційних ресурсів та покращити стан соціально-економічного розвитку територій.

Проект «Німецько-Український Агрополітичний діалог» підтримує Україну в питаннях розвитку сталого сільського господарства, ефективної переробної промисловості та підвищення міжнародної конкурентоспроможності відповідно до принципів ринкової та регуляторної політик та з урахуванням потенціалу розвитку, який виникає в рамках Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства продовольства та сільського господарства Федеративної республіки Німеччина, Проект Німецько-український агрополітичний діалог впроваджується ТОВ ІАК Аграр Консалтинг і ЛейбніцІнститутом аграрного розвитку в країнах перехідної економіки та підтримується Центром Міжнародної міграції та розвитку. Німецькими партнерами проекту є також Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Києві та Робоча група з питань сільського господарства Східного комітету німецької економіки. Оперативним виконавцем проекту на місці з початку його діяльності є Інститут економічних досліджень та політичних консультацій. Консультативну складову з питань земельних відносин здійснює Товариство з управління та реалізації земель BVVG.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь