Вийшов вересневий  випуск щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник»

Дата: 30.09.2022 10:57
Кількість переглядів: 442

За інформацією Сектору "Чорнухинське бюро правової допомоги" Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Фото без опису

Про найцікавіші новини із життя системи БПД Полтавщини, новації чинного законодавства,  новини від партнерів та найактуальніші юридичні коментарі читайте у вересневому випуску газети.

6 років поспіль в Україні працюють бюро правової допомоги,  які забезпечують доступ до правої допомоги громадян навіть у найвіддаленіших куточках України. Чим займаються бюро правової допомоги, як вони працюють на Полтавщині читайте у черговому випуску видання.

Хоч в країні наразі воєнний стан, проте система БПД ні на день не припиняла свою роботу і продовжує працювати у напрямі захисту прав громадян.  Задля найбільшого охоплення громадян правовими послугами, з 20 вересня  оголошений конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. Про особливості конкурсу, вимоги до кандидатів читайте у черговому випуску видання.

Про   особливості запровадження Реєстру медіаторів, які залучаються центрами з надання БВП, необхідність його створення читайте у вересневому випуску юридично- просвітницької газети «Правовий віник».

Досвід та перспективи   реалізації Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення” під час воєнного стану, про все це  говорили під час  онлайн-зустрічі представники регіональних центрів Полтавської, Сумської та Закарпатської областей.  Про деталі зустрічі  читайте у  вересневому випуску газети.

Про ринок землі в умовах воєнного стану інформує очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), Ірина  Свистун.

Про професії,  життєве кредо якої  рятувати людей з нагод професійного свята  -  Дня рятувальника розповідають наші партнери   -   представники Головного управління ДСНС України у Полтавській області.

Питання державної підтримки захисників та захисниць наразі набувають особливого змісту. Адже забезпечення безпеки держави, цілісності її кордонів, збереження життя та здоров’я наших громадян – зараз є першочерговим завданням держави.  Про особливості виплати захисникам з обласного бюджету розповідають представники  Департаменту соціального захисту Полтавської обласної   військової адміністрації.

Воєнний стан  змусив мільйонів українців шукати прихистку в інших регіонах і навіть країнах. Першочерговим питанням, яке виникає перед нашими співвітчизниками зберегти життя та забезпечити собі необхідний рівень життя для  того, щоб  задовольнити свої базові потреби. Знаходячись у пошуку  роботи громадяни  можуть потратити до рук горе-роботодавців та стати жертвами примусової праці. Про поняття примусової праці,  як  її розпізнати  та уникнути  розповідають представники  Управління  Держпраці у Полтавській області.

Продовжуємо знайомити читачів з успішним досвідом роботи територіальних громад області. У черговому випуску газети маєте можливість ознайомитися зі здобутками    Сенчанської сільської територіальної громади  Полтавщини  у  нашій постійній рубриці «Життя ОТГ».

У рубриці «Людина права» своїм досвідом роботи у системі БПД ділиться   юрист Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Данило Синельніков.

У вересневому випуску видання читайте про найцікавіші роз’яснення правового характеру у постійних рубриках видання: сторінка адвокат консультує, фахівці системи БПД консультують та консультації «WIKILEGALAID».

У кожному номері видання читачі мають можливість ознайомитися із зразками документів, прикладами успішної практики системи БПД.

З випуском щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» можна ознайомитися за посиланням: https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vR5hmvYTFP2zuBV_gdQb-yvtZutmBZaOg2AClxqqmHqqoS2MdjFt9QGLzgjfiHZDTPuBmyowmR9XDY8/pub?start=true&loop=false&delayms=3000&slide=id.p

Приємного читання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь