Державна податкова служба України інформує

Дата: 08.09.2022 11:16
Кількість переглядів: 455

Державна податкова служба України 

Фото без опису

ДПС розроблено файл XSD електронного документа стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA)

Державною податковою службою з метою підвищення якості обслуговування платників податків, та  на виконання вимог пункту 85.2 статті 85 Податкового кодексу України з урахуванням положень Порядку надання документів великого платника податків в електронній формі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011 № 1393, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 16.01.2012 за № 44/20357, зі змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2020 № 561 «Про внесення змін до Порядку надання документів великого платника податків в електронній формі при проведенні документальної перевірки», розроблено файл XSD (визначення схеми XML) електронного документа  стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA). Цей файл  XSD є технічним компонентом процедури «е-аудит» та призначений для реалізації можливості платників податків складання та передачі файлу SAF-T UA до податкового органу.

Ознайомитись з вказаним вище файлом, з можливістю його вивантаження, можна на вебпорталі ДПС у рубриці «Електронна звітність» за посиланням: https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/xsd-viznachennya-shemi-xml.

Також повідомляємо, що з презентацією технічного опису стандартного аудиторського файлу SAF-T UA для розробників та постачальників ERP систем та програм бухгалтерського обліку можна ознайомитись у рубриці «Новини» за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/590494.html.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь