Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 09.05.2022 12:56
Кількість переглядів: 251

Фото без опису

Державна податкова служба України

До уваги платників податків, які обрали спрощену систему з особливостями оподаткування на період дії воєнного, надзвичайного стану

Форма податкової декларації платника єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу затверджена наказом Міністерства фінансів України від 26 квітня 2022 року № 124 «Про затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні», який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05 травня 2022 року за № 495/37831. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Детальніше читайте тут https://bit.ly/3FmZsh9

Державна податкова служба України 

Питання дня

 «Чи потрібно нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ по необоротним активам щодо яких було сформовано податковий кредит до переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відс. доходу та після закінчення воєнного, надзвичайного станів такі активи будуть використовуватися в оподатковуваних операціях?»

Відповідно до п.п. 9.9 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI з змінами та доповненнями (далі – ПКУ) за товарами/послугами, необоротними активами, придбаними/виготовленими з ПДВ до початку застосування особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, які використані (поставлені, реалізовані) платником єдиного податку третьої групи в період застосування особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, в операціях, що не є об’єктом оподаткування, платник ПДВ зобов’язаний не пізніше останнього дня звітного періоду, в якому здійснено відновлення його реєстрації платником ПДВ, нарахувати податкові зобов’язання відповідно до п. 198.5 ст. 198 ПКУ.

Ознайомитись з повною відповіддю на запитання можна тут https://bit.ly/39IDQ2T

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь