Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Про посилення захисту дітей в умовах воєнного часу

Дата: 25.04.2022 14:19
Кількість переглядів: 230

За інформацією Служби у справах дітей виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради

Фото без опису

В умовах воєнного стану в Україні, масової евакуації та переміщення дітей, сімей з дітьми з населених пунктів, де ведуться активні бойові дії, посилення конфліктів у сім’ях через емоційне напруження і економічні негаразди, значно зростає загроза життю та здоров’ю дітей, а також ризик вчинення різних форм жорстокого поводження з ними, адміністративних та кримінальних правопорушень по відношенню до дітей.

З інформацією про загрозу життю та здоров’ю дітей, вчинення правопорушень стосовно дітей, які стали вам відомі або свідком яких ви стали, можна звертатися до поліції - за номером 102, на номер українських екстренних служб - 112, а також на Урядовий контактний центр консультацій з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей -  за номером 1547.

Отримати консультації та психологічну підтримку можна також за телефонами:

- Національна гаряча лінія для дітей та молоді (консультування дітей та молоді щодо проблем в особистих стосунках, непорозумінь з батьками, насильства чи жорстокого поводження, консультації психолога, юриста та соціальних працівників щодо випадків порушення прав дитини) – 0800500225 або 116111;

- Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0800500335 або 116123.

За ініціативою Офісу Президента України, спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міністерством соціальної політики України створено чат-бот у мережі Telegram «Дитина не сама»(@dytyna_ne_sama_bot), який допомагає дітям у складних життєвих ситуаціях під час воєнного стану.

Також за допомогою та консультацією  стосовно захисту прав дітей, випадків жорстокого поводження з дітьми на території Чорнухинської територіальної громади можна звертатися до служби у справах дітей виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради за адресою: сел..Чорнухи, вул. Центральна, 28, кабінет 9.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь