У березні в новій полтавській «Акварені» проведуть перші змагання з плавання

Дата: 01.02.2022 13:21
Кількість переглядів: 462

Фото без опису

Новий спорткомплекс «Акварена» в Полтаві, збудований за програмою Президента ВолодимираЗеленського «Великебудівництво», став одним ізнайбільшихспортивнихоб’єктівобласті. За площею вся будівлярозміромізфутбольне поле – понад 7,8 тис.метрівквадратних. У ній уже в березніпланують провести першізмагання з плавання. Про це 28 січнярозповівт.в.оголовиПолтавської ОДА ДмитроЛунінпід час підбиттяпідсумківреалізації в 2021 роціпрограми «Великебудівництво» в Україні й на Полтавщині.

«Понад 10 років «басейн на Петра Юрченка», як ранішеназивалицюбудівлю, бувкласичнимполтавськимдовгобудом. Програма Президента ВолодимираЗеленського «Великебудівництво» дала йому шанс на життя. Менше року знадобилося, щобповністюзавершитироботи, – розповівДмитроЛунін. – Це перший об’єктолімпійськогозразка, збудований за тридцятьроківнезалежностіУкраїни, і збудованийвінсаме в Полтаві».

В однійспоруді є басейни для плавання: основний на вісімдоріжок, довжиною 50 метрів та 25-метровий тренувальнийбасейн на три доріжки. Також є спортивний зал, кімнативідпочинку, тренерськіприміщення та SPA-зони. 

«Ми вже подали документи на введення спорткомплексу в експлуатацію, а на найближчійсесіїбудівлюмаєвзяти на баланс обласна рада, – зауваживДмитроЛунін. – На початку березняплануємо провести в «Акварені» чемпіонатобласті з плавання, а наприкінці – чемпіонатУкраїни з плаваннясередюнаків».

Очільникобласті додав, що в «Акварені» зможутьтренуватисяплавці, спортсмени з водного поло, синхронного й артистичного плавання, триатлону, веслувальники, борці та боксери.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь