Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

У березні в новій полтавській «Акварені» проведуть перші змагання з плавання

Дата: 01.02.2022 13:21
Кількість переглядів: 438

Новий спорткомплекс «Акварена» в Полтаві, збудований за програмою Президента ВолодимираЗеленського «Великебудівництво», став одним ізнайбільшихспортивнихоб’єктівобласті. За площею вся будівлярозміромізфутбольне поле – понад 7,8 тис.метрівквадратних. У ній уже в березніпланують провести першізмагання з плавання. Про це 28 січнярозповівт.в.оголовиПолтавської ОДА ДмитроЛунінпід час підбиттяпідсумківреалізації в 2021 роціпрограми «Великебудівництво» в Україні й на Полтавщині.

«Понад 10 років «басейн на Петра Юрченка», як ранішеназивалицюбудівлю, бувкласичнимполтавськимдовгобудом. Програма Президента ВолодимираЗеленського «Великебудівництво» дала йому шанс на життя. Менше року знадобилося, щобповністюзавершитироботи, – розповівДмитроЛунін. – Це перший об’єктолімпійськогозразка, збудований за тридцятьроківнезалежностіУкраїни, і збудованийвінсаме в Полтаві».

В однійспоруді є басейни для плавання: основний на вісімдоріжок, довжиною 50 метрів та 25-метровий тренувальнийбасейн на три доріжки. Також є спортивний зал, кімнативідпочинку, тренерськіприміщення та SPA-зони. 

«Ми вже подали документи на введення спорткомплексу в експлуатацію, а на найближчійсесіїбудівлюмаєвзяти на баланс обласна рада, – зауваживДмитроЛунін. – На початку березняплануємо провести в «Акварені» чемпіонатобласті з плавання, а наприкінці – чемпіонатУкраїни з плаваннясередюнаків».

Очільникобласті додав, що в «Акварені» зможутьтренуватисяплавці, спортсмени з водного поло, синхронного й артистичного плавання, триатлону, веслувальники, борці та боксери.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь