Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відділ фітосанітарної безпеки Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє

Дата: 18.01.2022 15:02
Кількість переглядів: 336

Фото без опису

Щодо відшкодування використаних коштів по організації здійснення заходів з ліквідації регульованих шкідливих організмів та благоустрою населених пунктів.

 

Механізм використання коштів обласного бюджетуспрямований на виконання заходів Програми фітосанітарних заходів по ліквідації регульованих шкідливих організмів на території Полтавської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням двадцять четвертої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання від 14 лютого 2019 року № 1041 (зі змінами від 03 червня 2020 року №1348).

Фінансове забезпечення Програмиздійснюється за рахунок коштів обласного,районного та місцевих бюджетів, землевласників та землекористувачів, а такожз інших джерел, не заборонених чинним законодавством України та визначається Порядком.

Кошти обласного бюджету спрямовуються:

- районним бюджетам за бюджетною програмою «Інші субвенції змісцевого бюджету» з подальшим перерахування бюджетам нижчого рівня, дляфінансування заходівПрограми, наумовах співфінансування з місцевогобюджету в обсязі 50%, що підтверджується рішеннями відповідних місцевихрад;

- бюджетам сільських (селищних, міських) рад, утворених відповідно доЗакону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» забюджетною програмою «Інші субвенції з місцевого бюджету» дляфінансування заходів Програми, на умовах співфінансування з місцевогобюджету в обсязі 50%, що підтверджується рішеннями відповідних місцевихрад;

- установам, закладам спільноївласності територіальних громадПолтавської області за бюджетною програмою «Реалізація програм в галузісільськогогосподарства» на повне відшкодування понесенихвитрат навиконання заходів Програми на конкурсній основі.

Виділені кошти спрямовуютьна виконання пріоритетних завдань Програми злокалізації та ліквідації амброзії полинолистої на території населених пунктівобласті, а саме:

- низьке скошування рослин амброзії перед цвітінням, у періодбутонізації;

- виривання рослин амброзії з корінням та їх утилізації;

-знищення рослин амброзії на засмічених ділянках агротехнічнимиметодами (перекопуванням або приорюванням);

- застосування для обприскування амброзії в межах населених пунктівекологічно-безпечних препаратів.

Фото без опису

Головним розпорядником коштів обласного бюджету на виконаннязаходів Програми та її відповідальним виконавцем є Департаментагропромисловогорозвитку Полтавської обласної державної адміністрації.

Для участі в Програмі органи місцевого самоврядування, установи, заклади спільної власності територіальних громад:

-створюють місцеві комісії за участю державних фітосанітарних інспекторів, які здійснюють функції державного нагляду (контролю);

- забезпечують обстеження та засвідчують факт проведення робіт з ліквідації регульованих шкідливих організмів на відповідних територіях;

- формуютьпотребу коштів, необхідних в поточному році для виконання заходів Програмита подаютьдо Департаменту агропромислового розвитку відповідні Заявки, документи тазавірені копії рішення сесії або витягу із рішеннясесії відповідної місцевої ради про виділення коштів на заходи з боротьби замброзією полинолистою.

Детальніше: відділ фітосанітарної безпеки Лубенського районного управління Головного управлінняДержпродспоживслужби в Полтавській області, вул. Горького, 11,м. Лубни,е-mail: lubpkr@ukr.net.

 

 

Начальник відділу фітосанітарної безпеки

Лубенського районного управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Полтавській області                                                                   Наталія МАЗНЯК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь