Лубенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє
Незважаючи на зниження рівнів захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 в Україні. Показник захворюваності в Полтавській області є одним із найвищих в Україні.
З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Чорнухинської ОТГ, на виконання протоколу засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайної ситуацій від 11.11.2021 №11 створена та щоденно працює робоча група з проведення комісійних перевірок із дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог.
Щорічно, з початком підготовки до святкування передноворічних, Новорічних та Різдвяних свят, зростає попит населення на продовольчі та непродовольчі товари, внаслідок чого у закладах торгівельної мережі суттєво збільшується кількість відвідувачів. В умовах карантину дана ситуація сприяє виникненню порушень протиепідемічних вимог: скупчення людей в торгівельних залах, недотримання соціальної дистанції між покупцями, недотримання маскового режиму. Аналогічні ризики створюються на передноворічних ярмарках, у закладах громадського харчування, де відбуватимуться новорічні корпоративи, на площах перед новорічними ялинками. У підсумку, всі ці чинники можуть призвести до зростання захворюваності й посилення навантаження на медичну систему.
З метою недопущення зростання захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену корона вірусом SARS-CoV-2, пов’язаної
з підготовкою та проведенням Новорічних та Різдвяних свят інформуємо суб’єктів господарювання про посилення протиепідемічних заходів:
- у сфері торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, дотримуватись вимог Постанови КМУ від 09 грудня 2020 року №1236, Постанови головного державного санітарного лікаря України №17 від 09.05.2020 року, а саме:
- недопущення скупчення людей, утворення черг, забезпечення принципу соціального дистанціювання -1,5 м.(адміністрація/персонал мають самостійно забезпечувати та контролювати виконання умов недопущення черг, забезпечити роботу наявних кас впродовж усього робочого часу, тощо;
- дотримання вимоги щодо одночасного перебування відвідувачів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 м2 площі зали обслуговування;
- забезпечення допуску та перебування в закладі відвідувачів лише в одягнутих засобах індивідуального захисту (захисна маска або респіратор).
-у сфері громадського харчування- дотримуватись вимог щодо приймання відвідувачів під час проведення новорічних корпоративів, святкування заходів відповідно до вимог, встановлених постановою КМУ від 09 грудня 2020 року №1236,за наявністю в усіх учасників (відвідувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної інфекції, а також вимог Постанови головного державного санітарного лікаря України №13 від 06.10.2021 року.