Понад 140 сіл Полтавщини під’єднали до швидкісного інтернету

Дата: 21.12.2021 09:35
Кількість переглядів: 374

Фото без опису

МіністерствоцифровоїтрансформаціїУкраїниуспішнореалізуєпроєкт «Інтернет-субвенція», у якомуберуть участь і територіальнігромадиПолтавщини.

За словами заступника головиПолтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифровихтрансформацій і цифровізації (CDTO) ІгоряПанченка, наразіпонад 140 сіл у 30 територіальних громадах областівпершепід'єднали до швидкісногоінтернету. 44 тисячімешканціПолтавськоїобластітепермаютьзмогупід'єднатисвоїдомівки до оптичногоінтернету. Для цьогоінтернет-провайдерипроклалипонад 1000 кілометрів волоконно-оптичних мереж. 

«Доступ до мережівжеотрималибільшніж 360 соціальнихзакладіврегіону, серед них 108 будинківкультури, 56 бібліотек, 47 шкіл, 31 садочок, 97 ФАПів, 5 ЦНАПів, 2 органимісцевогосамоврядування та 1 заклад Мінсоцполітики, — зауваживІгор Панченко. — Важливо, що установи, під’єднані за коштисубвенції, отримаютьбезоплатнийшвидкіснийінтернет до кінця 2022 року».

За реалізацієюпроєктуможнастежити за посиланням: https://bit.ly/3yQAoMc.

У межах проєкту Полтавщина отримала 40,5 млнгрнсубвенції. Реалізуютьйоговідповідно до Стратегіїрозвиткуобласті на 2021–2027 роки, яку голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов презентував на початку цього року.

Нагадаємо, у разізатримкипід’єднаннясіл до оптичногоінтернету у 2021 роціоператори й громадиможутьукластидодаткову угоду та отримати оплату у 2022 році.

 

Міністерство цифрової трансформації України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь